loading
Ce modem s─â cumpere

i nevoie pentru a cumpara un modem pentru a conecta PC-ul de acas─â la linia ADSL, dar esti indecis cu privire la tipul de dispozitiv pentru a lua? Dori╚Ťi câteva clarific─âri cu privire la diferen╚Ťele dintre modemuri ╚Öi routere? Nici o problem─â, sunt aici doar ca s─â te ajut.

Pentru a afla ce modem s─â cumpere trebuie s─â în╚Ťelege╚Ťi mai întâi ce dispozitiv ave╚Ťi nevoie cu adev─ârat: un modem sau modem router? Principala diferen╚Ť─â între cele dou─â, pentru a reduce o poveste lung─â scurt, este c─â modemul ia linia de la mufa telefonic─â pentru a conecta un singur dispozitiv (de exemplu, computerul) la Internet. Pe lâng─â preluarea liniei de la mufa telefonic─â, modemul router-ului distribuie conexiunea între mai multe dispozitive prin cablu Ethernet sau, în cazul routerelor wireless, printr-o re╚Ťea Wi-Fi. Exist─â, de asemenea, "pur" routere care nu includ un modem ╚Öi nu se poate conecta direct la Internet, dar pentru moment aceste dispozitive nu v─â intereseaz─â (deci ai grija daca cumperi un router, asigura╚Ťi-v─â întotdeauna c─â are un modem încorporat).

Odat─â achizi╚Ťionate, modemurile pot fi conectate la routere pentru a redistribui conexiunea la Internet pe mai multe dispozitive. Pentru a face acest lucru, cu toate acestea, trebuie s─â configura╚Ťi cele dou─â dispozitive în mod corespunz─âtor prin setarea modemului la modul punte ╚Öi dezactivarea func╚Ťiilor legate de dhcp pe acesta din urm─â. Pentru instruc╚Ťiuni mai detaliate, încerca╚Ťi s─â arunca╚Ťi o privire la ghidul meu cu privire la modul de a configura un punct de acces (în cazul în care v-am dat instruc╚Ťiuni care se aplic─â, de asemenea, la configurarea unui router, astfel încât s─â poat─â implementa conexiunea de la un modem). Acum, cu toate acestea, nu mai vorbesc! Interzicem ╚Öi încerc─âm s─â afl─âm, împreun─â, care modem sau router modem se potrive╚Öte cel mai bine nevoilor dumneavoastr─â.

se alege un modem

În plus fa╚Ť─â de distinge "pur" modemuri de routere ╚Öi modemuri / routere, ar trebui s─â ia în considerare diverse caracteristici tehnice înainte de achizi╚Ťionarea unui modem (sau chiar un modem / router).

 

Protocol de conexiune

Quale modem comprare

Printre principalele caracteristici de care ave╚Ťi nevoie pentru a avea grij─â de atunci când cump─âr─â un modem este, de asemenea, tipul de ADSL suportate de dispozitiv. Conexiunile ADSL, în func╚Ťie de viteza maxim─â de transmitere a datelor, sunt clasificate în ADSL2 (pân─â la 12 Mega) ╚Öi ADSL2+ (pân─â la 24 Mega). Majoritatea modemurilor accept─â acum toate standardele ADSL, deci nu ar trebui s─â ave╚Ťi probleme de compatibilitate cu conexiunea, dar, ╚Öti╚Ťi, pruden╚Ťa nu este niciodat─â prea mult. 

Tehnologia VDSL/VDSL2, care ofer─â o conexiune "hibrid─â" de pân─â la 300 Mega ╚Öi necesit─â modemuri/routere care o pot sus╚Ťine, merit─â o discu╚Ťie separat─â. Tehnologia VDSL/VDSL2 este definit─â ca "hibrid─â" ca de la panoul de control la dulapul rutier conexiunea este fibr─â optic─â, în timp ce de la dulapul stradal la case conexiunea continu─â s─â ajung─â prin intermediul perechii clasice de cupru (cea utilizat─â pentru conexiunile ADSL).

Dac─â sunte╚Ťi suficient de norocos pentru a tr─âi într-o zon─â atins─â de fibr─â optic─â pur─â,cel care ajunge pân─â la 1 Gigabit de viteza de download (numit FTTH, adic─â Fibra la domiciliu, ╚Öi, uneori, de asemenea, capabil de a dep─â╚Öi limita de gigabit), ar trebui s─â cumpere un router (f─âr─â partea modem, pute╚Ťi consulta ghidul meu pentru achizi╚Ťionarea de cele mai bune routere)╚Öi conecta╚Ťi-l în cascad─â la modem fibra furnizate de c─âtre furnizor pentru a distribui mai bine ╚Öi de a gestiona conexiunea.

De asemenea, re╚Ťine╚Ťi c─â, dac─â ave╚Ťi o conexiune fiber, fie c─â este vorba hibrid (FTTC / VDSL2) sau plin (FTTH), telefonul func╚Ťioneaz─â pentru tine prin VoIP ╚Öi nu mai prin intermediul liniei analogice clasice. Acest lucru înseamn─â c─â, dac─â dori╚Ťi s─â men╚Ťine╚Ťi func╚Ťia telefonului activ─â, trebuie s─â cump─âra╚Ťi un router VDLS2 echipat cu suport VoIP sau, alternativ, trebuie s─â conecta╚Ťi un router suplimentar la modemul/ruterul care v-a furnizat furnizorul (singura solu╚Ťie posibil─â dac─â ave╚Ťi o conexiune FTTH).

Clase wi-fi și viteza de transfer de date

Quale modem comprare

În cazul modemurilor router Wi-Fi, trebuie luate în considerare ╚Öi tipurile de dispozitive f─âr─â fir acceptate de dispozitive. Las─â-m─â s─â-╚Ťi explic. Re╚Ťelele Wi-Fi în func╚Ťie de viteza de transfer de date sunt împ─âr╚Ťite în mai multe clase: wireless b sau Wi-Fi 1 cu o vitez─â maxim─â de 11 Mbps, 54 Mbps wireless g sau Wi-Fi 3 ╚Öi wireless n sau Wi-Fi 4 cu pân─â la 600 Mbps.C este apoi standardul wireless ac sau Wi-Fi 5 care este ast─âzi printre cele mai r─âspândite ╚Öi garanteaz─â o vitez─â de transfer de date de pân─â la 3 Gbps. Clasa mai nou─â se nume╚Öte ax wireless sau Wi-Fi 6,care poate atinge viteze multi-gigabit ╚Öi este certificat─â pentru func╚Ťionare cu un num─âr foarte mare de dispozitive (peste 100, pe unele modele mai avansate, fiind util, de exemplu, în domeniul locuin╚Ťei inteligente, pentru a conecta toate gadget-urile de automatizare acas─â).

Toate aceste standarde func╚Ťioneaz─â pe banda radio de 2,4 GHz (banda "standard" pe 14 canale), în timp ce modemurile router cu suport wireless AC ╚Öi ax ╚Öi, uneori, chiar ╚Öi modelele wireless N, func╚Ťioneaz─â în Dual Band care transmite semnalul wireless chiar ╚Öi pe banda de 5GHz. Banda de 5GHz are o gam─â mai mic─â decât banda de 2.4GHz, dar are mai pu╚Ťine interferen╚Ťe ╚Öi permite transferul mai rapid de date. De fapt, ac standard wireless este compatibil numai cu acesta din urm─â. Pentru a profita de ea, în plus fa╚Ť─â de modem /router, aceast─â band─â de frecven╚Ť─â trebuie s─â fie, de asemenea, suportate de dispozitive conectate la re╚Ťea: computere, smartphone-uri, tablete, etc. Apoi, exist─â clasa Wi-Fi 6E,care acoper─â, de asemenea, spectrul de frecven╚Ť─â de 6 GHz.

Exist─â, de asemenea, modemuri tri band─â / routere care fac transferul de date chiar mai repede prin combinarea o band─â de 2.4 GHz ╚Öi dou─â benzi de 5 GHz, dar pentru moment acestea sunt foarte scumpe high-end dispozitive.

Un alt acronim s-ar putea veni peste prin citirea specifica╚Ťiilor unui modem / router este MU-MIMO. Modemurile/routerele care accept─â aceast─â tehnologie (care înseamn─â Utilizator multiplu, Intrare multipl─â, Ie╚Öire multipl─â) asigur─â o comunicare mai rapid─â cu dispozitivele, deoarece, spre deosebire de modemurile/routerele tradi╚Ťionale, acestea nu gestioneaz─â solicit─ârile de dispozitive individual, ci comunic─â cu pân─â la patru dispozitive în acela╚Öi timp, f─âr─â a compromite viteza transferului de date pe oricare dintre ele.

În cazul modemurilor router exist─â, de asemenea, acronimul Beamforming/Beamforming+ care denot─â capacitatea dispozitivului de a direc╚Ťiona semnalul de re╚Ťea la 5GHz inteligent, adic─â într-un mod orientat spre dispozitivele care au nevoie de el.

 

Uși și alte caracteristici tehnice

Quale modem comprare

Alte caracteristici pe care trebuie s─â ia în considerare înainte de a cump─âra un modem / router sunt chipset-ul care anim─â dispozitivul (cele Broadcom au o reputa╚Ťie pentru a asigura o mai mare eficien╚Ť─â pe liniile perturbate ╚Öi v─â permit s─â regla╚Ťi un parametru avansat, marja SNR,care este foarte important în optimizarea calit─â╚Ťii re╚Ťelei. ╚Üi-am spus despre asta în detaliu în tutorial ul meu cu privire la modul de a cre╚Öte viteza ADSL); num─ârul ╚Öi puterea antenelor (care se m─âsoar─â în dBi); func╚Ťiile software disponibile în panoul de administrare (de exemplu, controlul parental, crearea re╚Ťelei invitate, limitarea traficului, notific─ârile etc.) ╚Öi num─ârul de porturi disponibile pe dispozitiv.

Dac─â achizi╚Ťiona╚Ťi un modem/ruter care are porturi USB,ave╚Ťi posibilitatea s─â conecta╚Ťi un hard disk sau o imprimant─â la portul USB ╚Öi s─â îl utiliza╚Ťi pe toate dispozitivele conectate la re╚Ťeaua local─â. În plus, în unele cazuri, este oferit─â posibilitatea de a conecta tastele internet ╚Öi de a partaja conexiunea 3G/4G prin intermediul routerului.

Porturile Ethernet,pe de alt─â parte, sunt cele care v─â permit s─â conecta╚Ťi dispozitivele la re╚Ťea într-un mod fizic (prin cablu) evitând toate interferen╚Ťele posibile ale Wi-Fi. Ele pot fi de diferite tipuri: cele numite Fast Ethernet asigura o rat─â de transfer de date de pân─â la 100 Mbps în timp ce cele numite Gigabit Ethernet ajunge pân─â la 1.000 Mbps. Apoi, exist─â porturi EWAN comutabile care v─â permit s─â conecta╚Ťi modem / router la un alt modem VDSL sau Cascade Fiber: dac─â ave╚Ťi un modem de fibr─â optic─â ╚Öi dori╚Ťi s─â extinde╚Ťi / gestiona conexiunea printr-un router extern (sau modem / router), asigura╚Ťi-v─â c─â are portul în cauz─â.

Modemurile/routerele ╚Öi routerele avansate pot avea, de asemenea, componenta de gestionare a telefonului,care include porturi pentru utilizarea telefoanelor analogice ╚Öi a telefoanelor VoIP.

O caracteristic─â, ar fi WPS ar putea fi, de asemenea, interesant în modemuri router,care s─â permit─â router-ului s─â comunice cu imprimante, repetoare, ╚Öi alte dispozitive f─âr─â fir la ap─âsarea unei taste. Utilizarea sa nu este foarte recomandat─â din motive de securitate (în trecut, tehnologia WPS a fost subiectul a numeroase defecte care au permis atacatorilor routere), dar poate fi extrem de convenabil─â în mai multe cazuri.

Ce modem s─â cumpere

Asta e tot ce a╚Ö spune. Ave╚Ťi deja cele mai clare idei despre modemul pe care s─â îl cump─âra╚Ťi? Ei bine, m─â bucur. Apoi, las─â-m─â s─â-╚Ťi spun unele modemuri ╚Öi modemuri / routere care cred c─â s-ar putea fi interesat.

 

Cel mai bun modem ieftin (pân─â la 50 de euro)

Modem D-Link DSL-321B

modem
Dac─â dori╚Ťi s─â cheltui╚Ťi pu╚Ťin ╚Öi ave╚Ťi nevoie de un modem pentru a v─â conecta direct la un computer sau la un router de acas─â, apoi arunca╚Ťi o privire la DSL-321B D-Link, fiabil,chiar dac─â nu acceler─âm. Acesta ofer─â o vitez─â maxim─â de conectare DSL de 24Mbps în aval ╚Öi 2Mbps în amonte, împreun─â cu un port Ethernet ╚Öi un buton de alimentare convenabil. Nu necesit─â mult─â experien╚Ť─â pentru prima configurare.

Modem/router Netgear D1500

Quale modem comprare

Netgear D1500 este un modem deosebit de ieftin oferit de unul dintre cele mai bune branduri din industrie. Este un router cu modem integrat capabil s─â se conecteze la conexiuni ADSL2+, are dou─â porturi Fast Ethernet care nu sunt foarte rapide, dar satisf─âc─âtoare pentru opera╚Ťiuni de zi cu zi diferite ╚Öi utilizeaz─â dou─â antene dedicate pentru a r─âspândi semnalul wireless. Acesta atinge o vitez─â de 300 Mbps ╚Öi este compatibil doar cu banda de 2,4 GHz.

TP-Link TD-W9970 (modem/router)

Quale modem comprare

Cheltuielile un pic mai mult este excelent TP-Link TD-W9970,care este similar cu W8961N cu ad─âugarea de suport conexiune fibra la standardele maxime VDSL2. Acesta atinge o vitez─â de Internet de 100 Mbps ╚Öi are patru porturi Fast Ethernet de pân─â la 100 Mbps, inclusiv un EWAN, un port USB 2.0 ╚Öi dou─â antene externe. Pentru a v─â conecta la adaptorul de re╚Ťea, acesta se poate baza pe tehnologia WPS ╚Öi accept─â, de asemenea, re╚Ťeaua de invita╚Ťi ╚Öi controlul parental. Viteza maxim─â a routerului este de 300 Mbps prin protocolul N.

Asus DSL-N16 (modem/router)

modem
Asus a intrat, de asemenea, în domeniu în sectorul de re╚Ťea, propunând solu╚Ťii de o calitate excelent─â. Una dintre ele esteAsus DSL-N16,un router cu modem integrat compatibil cu tehnologia VDSL/ADSL. Are dou─â antene amovibile de mare câ╚Ötig, iar ca solu╚Ťie de conectivitate fizic─â are patru porturi Ethernet de maximum 100Mbps ╚Öi un port WAN.

TP-Link VR300 (modem/router)

modem
De asemenea, în domeniul economic v─â recomand─âm TP-Link VR300,un modem / router cu capacit─â╚Ťi tehnice incredibile în raport cu pre╚Ťul s─âu lista de pre╚Ťuri. Acesta ofer─â posibilitatea de a se conecta la conexiunile VDSL, FTTC, FTTS ╚Öi ADSL, r─âspândindu-l atât f─âr─â fir, cu o vitez─â maxim─â de 1200Mbps (300 Mbps pe banda de 2,4 GHz ╚Öi 867 Mbps pe banda de 5GHz), cât ╚Öi prin cablu datorit─â celor patru porturi Ethernet spate de 100Mbps. Exist─â, de asemenea, posibilitatea de a configura Controlul Parental, cu blocuri specifice pentru copii, sau o re╚Ťea de oaspe╚Ťi pentru oaspe╚Ťi. Pentru cei care doresc o re╚Ťea cu fir mai rapid─â, este disponibil─â ╚Öi o versiune cu porturi Gigabit Ethernet.

 

 

Cel mai bun modem mid-range (50-100 euro)

D-Link DSL-3788 și DSL-3785 (modem/router)

modem
D-Link DSL-3788 este solu╚Ťia ideal─â pentru cei care caut─â un modem/router Wi-Fi ieftin cu suport dual-band. Acesta accept─â tehnologiiVDSL/ADSL ╚Öi VDSL2+ ╚Öi are un set de porturi care include 4 porturi Fast Ethernet ╚Öi un port USB. Acesta accept─â ac wireless ╚Öi asigur─â o vitez─â de transfer de date de pân─â la 1200 Mbps (300Mbps pe banda de 2.4GHz ╚Öi 867Mbps pe banda de 5GHz).

D-Link DSL-3785 este în esen╚Ť─â identic cu fratele mai mic în ceea ce prive╚Öte tehnologiile de conexiune wireless acceptate, precum ╚Öi pentru modemul încorporat, doar cele patru porturi Ethernet încorporate sunt Gigabit, apoi 1000 Mbps ╚Öi nu 100 Mbps.

 

TP-LINK Archer VR400 (modem/router)

Quale modem comprare

Dac─â ave╚Ťi nevoie de un modem/router wireless dual-band, lua╚Ťi în considerare în mod serios TP-LINK Archer VR400, care ofer─â un raport excelent calitate-pre╚Ť. Are 1 port EWAN (pentru a ajunge în cascad─â la alte modemuri de cablu, VDSL sau fibr─â optic─â), 1 port USB 2.0 ╚Öi 4 porturi Gigabit Ethernet. Acesta suport─â tehnologia Beamforming care permite cre╚Öterea stabilit─â╚Ťii re╚Ťelei pe termen lung ╚Öi monteaz─â 3 antene externe care asigur─â o difuzie excelent─â a semnalului Wi-Fi. Rata de transfer de date este de 1.200 Mbps în total: 300Mbps pe frecven╚Ťa de 2,4 GHz ╚Öi 867Mbps pe frecven╚Ťa de 5 GHz.

 

Huawei E5577 (modem/router 4G)

Quale modem comprare
Huawei E5577 este un router capabil s─â se conecteze la conexiunile de re╚Ťea mobil─â pe tehnologia 4G ╚Öi 3G. Are suport pentru re╚Ťelele 4G LTE Cat. 4, astfel încât s─â ating─â o vitez─â maxim─â de desc─ârcare de 150 Mbps, în timp ce în ceea ce prive╚Öte viteza de re╚Ťea este în cauz─â se bazeaz─â pe clasa wireless nr. Se poate conecta la 10 dispozitive în acela╚Öi timp ╚Öi poate func╚Ťiona ╚Öi pe baterie (1500 mAh), cu o raz─â maxim─â de 12 ore de conectivitate continu─â.

TP-Link TL-MR6400 (modem/router 4G)

Quale modem comprare

Dac─â sunte╚Ťi în c─âutarea unui modem care nu este compatibil cu conexiuni fixe, dar cu conexiuni de re╚Ťea 4G, v─â sugerez excelent TP-Link TL-MR6400,care nu costa prea mult ╚Öi v─â permite s─â introduce╚Ťi un SIM de date ob╚Ťinerea unei viteze maxime de transfer de 300 Mbps în desc─ârcare ╚Öi 150 Mbps în upload. De-a lungul router-ului ve╚Ťi g─âsi patru porturi Ethernet (100 Mbps), dou─â antene externe ╚Öi dou─â interne. Acest model func╚Ťioneaz─â numai dac─â este conectat la priza electric─â, astfel încât nu se poate lua în jurul pentru a profita de conexiunea 4G.

 

TP-Link Archer VR1210v (modem/router)

modem
Un modem de router EVDSL modern ╚Öi rapid (accept─â conexiuni de pân─â la 300Mbps), cu 5 porturi Gigabit ╚Öi un port USB 3.0. Este un dispozitiv pe care îl recomand în special pentru cei care au o conexiune de fibr─â optic─â de peste 100Mbps, dar nu doresc s─â foloseasc─â modemul furnizat de furnizorul de internet. Standardele acceptate includ, de asemenea, VSDL2/ADSL2+/ADSL2/ADSL, în timp ce Wi-Fi poate genera o re╚Ťea de tip AC cu o vitez─â maxim─â de 1200Mbps (pân─â la 300 Mbps pe banda de 2,4 Ghz ╚Öi 867Mbps pe banda de 5 Ghz).

 

Cel mai bun modem high-end (peste 100 de euro)

TIM HUB (modem/router)

TIM HUB

Cei care caut─â o solu╚Ťie avansat─â, dar în acela╚Öi timp u╚Öor de configurat, pot lua în considerare modemul router Wi-Fi de ultim─â genera╚Ťie TIM: modemul wi-fi de ultim─â genera╚Ťie tim, care garanteaz─â o experien╚Ť─â Wi-Fi excelent─â, printre cele mai bune de pe pia╚Ť─â. Este un dispozitiv cu un design rafinat ╚Öi elegant vândut în combina╚Ťie cu ofertele TIM Smart pentru fibr─â optic─â ╚Öi ADSL. Cost─â 5 euro pentru 48 de rate. Acesta accept─â re╚Ťele ADSL, VDSL/VDSL2 ╚Öi Fiber Networks (FTTH) cu viteze de desc─ârcare de pân─â la 2.000 Mbps ╚Öi 6 antene care asigur─â propagarea optim─â a semnalului WI-Fi. Acesta este echipat cu 512MB de RAM, suport─â re╚Ťele de 2.4GHz ╚Öi 5GHz, func╚Ťionalitate a telefonului, ╚Öi ofer─â 4 porturi Gigabit Ethernet (inclusiv un LAN / WAN), plus 1 port de fibr─â optic─â pentru conexiune optic─â, 2 porturi USB 2.0/3.0 pentru conectarea hard disk-uri ╚Öi imprimante de re╚Ťea, ╚Öi 2 porturi FXS pentru conectarea telefoanelor. Pe partea de software, este apreciat pentru gama larg─â de func╚Ťii incluse (filtrarea clien╚Ťilor nedorite ╚Öi site-uri, firewall-uri, programarea disponibilit─â╚Ťii re╚Ťelei, etc) ╚Öi u╚Öurin╚Ťa de utilizare. Acesta poate fi, de asemenea, gestionat de pe smartphone-uri ╚Öi tablete, prin intermediul aplica╚Ťiei gratuite My TIM Fisso. Mai multe informa╚Ťii aici.

Huawei E5186-s22a (modem/router 4G)

Quale modem comprare

Dac─â sunte╚Ťi în c─âutarea unui modem de acas─â cu suport pentru conexiuni de re╚Ťea 4G, propun Huawei E5186,care accept─â re╚Ťele Cat.6 LTE de pân─â la 300 Mbps ╚Öi are un router integrat cu clasa wireless ac, patru porturi Ethernet cu vitez─â Gigabit, un port USB ╚Öi doi conectori SMA pentru a conecta cât mai multe antene externe. Pute╚Ťi conecta pân─â la 64 de dispozitive la acest router care, f─âr─â baterii, trebuie s─â fie conectat la priza electric─â pentru a func╚Ťiona.


 

Tp-Link Archer VR600 (modem/router)

Quale modem comprare

Un modem router mid-range cu un pret foarte competitiv si performante excelente. Tp-Link Archer VR600 este un modem/router Dual-Band cu suport wireless ac. Compartimentul de conectivitate prin cablu este echipat cu un set de porturi format din 4 Gigabit Ethernet ╚Öi un port USB. Acesta garanteaz─â o rat─â de transfer de date de 300Mbps pe banda de la 2.4GHz ╚Öi egal cu 1300Mbps pe banda de 5GHz, pentru un total de 1600Mbps. Acesta suport─â tehnologia VDSL ╚Öi include un port EWAN comutabil pentru conectarea la modemuri din fibr─â optic─â.

 

AVM FRITZ! Caseta 7590 / 7530 (modem/router)

Quale modem comprare
Dac─â aspir─â la cele mai bune în jurul valorii de ast─âzi ╚Öi nu compromis, s-ar putea opta pentruFritz AVM! Box 7590,modelul pilot al produc─âtorului german. Acesta accept─â o vitez─â maxim─â de transfer wireless de 2533 Mbps, cu suport dual-band: 800 Mbps sunt oferite de 2.4 GHz, 1733 Mbps de 5 GHz. Design-ul este deosebit de bine p─âstrate, cu livrée ro╚Öu-alb, ╚Öi nu exist─â nici o lips─â de caracteristici de server Media, panou de comutare, NAS ╚Öi mult mai mult. În spatele ei se afl─â patru porturi Ethernet de 1000 Mbps ╚Öi dou─â porturi USB 3.0.

În cazul în care 7590 pare prea mult pentru tine, dar înc─â mai dori╚Ťi s─â se concentreze pe un produs de calitate a brandului german, atunci am recomandaFritz AVM! Box 7530,care are un design similar, dar o vitez─â de conexiune wireless semnificativ mai mic─â, cu un debit de 1266Mbps. Excelent pentru conexiuni de fibr─â optic─â de pân─â la 300Mbps, acesta ofer─â patru LAN-uri Gigabit ╚Öi un USB 3.0.

 

TP-Link VX220-G2v (modem/router)

modem
Una dintre cele mai avansate routere v─â propun din cauza suportului pentru Wi-Fi 6. VX220-G2v TP-Link accept─â conexiuni VSDL2, ADSL2+, ADSL2 ╚Öi ADSL de pân─â la 300Mbps ╚Öi este ideal pentru conectarea la FTTC de la peste 100Mbps. În combina╚Ťie cu aceast─â caracteristic─â, acesta genereaz─â o re╚Ťea wireless de 1201Mbps în banda de 5GHz ╚Öi 300Mbps în banda de 300Mbps, cu un debit total de aproximativ 1500Mbps. În plus, pe partea din spate exist─â cinci porturi Gigabit, telefonie fix─â ╚Öi suport VoIP, ╚Öi un port USB (din p─âcate, doar 2.0).

 

AVM FRITZ! Caseta 6850 (modem/router 4G)

modem
C─âuta╚Ťi un modem 4G fiabil cu router încorporat ╚Öi nu dori╚Ťi s─â renun╚Ťa╚Ťi la performan╚Ť─â ╚Öi fiabilitate? R─âspunsul este AVM FRITZ! Caseta 6850. Cu siguran╚Ť─â nu este un model ieftin, dar ofer─â tot ce ave╚Ťi nevoie ast─âzi: internet de pân─â la 150Mbps prin 4G cu suport multi-band care poate fi folosit în întreaga Europ─â, antene externe, patru porturi Gigabit Ethernet, vitez─â wi-fi maxim─â de 1.266Mbps cu suport pentru Mesh Comfort WLAN, ╚Öi, de asemenea, încorporat─â în usb 3.0 func╚Ťionalitate a serverului multimedia.

Netgear D7000-100PES (modem/router)

Quale modem comprare

Dac─â ave╚Ťi nevoie de un modem/router high-end, încerca╚Ťi s─â verifica╚Ťi Netgear D7000-100PES care monteaz─â un chipset Broadcom dual-core de 1GHz, are 5 porturi Gigabit Ethernet, 2 porturi USB 3.0 ╚Öi 3 antene externe amovibile. Acesta accept─â tehnologiiLE ADSL2+ ╚Öi VDSL/VDSL2, ac wireless ╚Öi garanteaz─â o vitez─â de transfer de date de pân─â la 1900Mbps (600Mbps pe frecven╚Ťa de 2,4 GHz ╚Öi 1300 Mbps pe frecven╚Ťa de 5 GHz). Acesta include, de asemenea, suport pentru tehnologia Beamforming care reduce interferen╚Ťele în re╚Ťele la 5GHz.

 

TP-Link Archer VR2800 (modem/router)

Quale modem comprare

TP-Link Archer VR2800,este un router cu modem încorporat care accept─â viteza AC2800 ╚Öi este un bun raport calitate-pre╚Ť. Se poate conecta la conexiuni ADSL, VDSL ╚Öi Fiber, are patru porturi Gigabit ╚Öi dou─â porturi USB 3.0. Gestionarea tuturor set─ârilor este acceptat─â printr-o aplica╚Ťie dedicat─â, disponibil─â atât pe iPhone, cât ╚Öi pe Android ╚Öi exist─â posibilitatea de a dezactiva cele patru antene la ap─âsarea unei singure taste.

 

Asus DSL-AC88U (modem/router)

Quale modem comprare
Un modem foarte special-router, în special în ceea ce prive╚Öte designul, esteAsus DSL-AC88U. Performan╚Ťa este foarte mare: acest model atinge o vitez─â de transfer wireless de pân─â la 3167 Mbps ╚Öi suport─â clasa wireless ac cu trei benzi de frecven╚Ť─â diferite: dou─â 5 GHz ofer─â o vitez─â, împreun─â, de 2167 Mbps, în timp ce cealalt─â de 2,4 GHz ajunge la 1000 Mbps. Avem patru antene integrate cu tehnologia beamforming, patru Ethernet, un EWAN ╚Öi un USB.

Alte resurse utile

Dac─â a╚Ťi decis s─â cumpere un "pur" modem ╚Öi sunt în c─âutarea unui router bun pentru a asocia cu acesta din urm─â ╚Öi / sau dori╚Ťi o imagine de ansamblu mai larg─â a celor mai bune modemuri / routere ale momentului, a verifica afar─â ghidul meu de cump─âr─âturi pe routere Wi-Fi în cazul în care am raportat unele dintre cele mai bune routere ╚Öi modemuri / routere în prezent pe pia╚Ť─â.