Warning: session_start(): open(/home/admin/tmp/sess_pe72qc8664jushcus07e5d8uqq, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/admin/web/ammjournal.ro/public_html/index.php on line 2

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /home/admin/tmp) in /home/admin/web/ammjournal.ro/public_html/index.php on line 2
 Ce modem să cumpere
loading












































Ce modem să cumpere

i nevoie pentru a cumpara un modem pentru a conecta PC-ul de acasă la linia ADSL, dar esti indecis cu privire la tipul de dispozitiv pentru a lua? Doriți câteva clarificări cu privire la diferențele dintre modemuri și routere? Nici o problemă, sunt aici doar ca să te ajut.

Pentru a afla ce modem să cumpere trebuie să înțelegeți mai întâi ce dispozitiv aveți nevoie cu adevărat: un modem sau modem router? Principala diferență între cele două, pentru a reduce o poveste lungă scurt, este că modemul ia linia de la mufa telefonică pentru a conecta un singur dispozitiv (de exemplu, computerul) la Internet. Pe lângă preluarea liniei de la mufa telefonică, modemul router-ului distribuie conexiunea între mai multe dispozitive prin cablu Ethernet sau, în cazul routerelor wireless, printr-o rețea Wi-Fi. Există, de asemenea, "pur" routere care nu includ un modem și nu se poate conecta direct la Internet, dar pentru moment aceste dispozitive nu vă interesează (deci ai grija daca cumperi un router, asigurați-vă întotdeauna că are un modem încorporat).

Odată achiziționate, modemurile pot fi conectate la routere pentru a redistribui conexiunea la Internet pe mai multe dispozitive. Pentru a face acest lucru, cu toate acestea, trebuie să configurați cele două dispozitive în mod corespunzător prin setarea modemului la modul punte și dezactivarea funcțiilor legate de dhcp pe acesta din urmă. Pentru instrucțiuni mai detaliate, încercați să aruncați o privire la ghidul meu cu privire la modul de a configura un punct de acces (în cazul în care v-am dat instrucțiuni care se aplică, de asemenea, la configurarea unui router, astfel încât să poată implementa conexiunea de la un modem). Acum, cu toate acestea, nu mai vorbescȚ Interzicem și încercăm să aflăm, împreună, care modem sau router modem se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră.

se alege un modem

În plus față de distinge "pur" modemuri de routere și modemuri / routere, ar trebui să ia în considerare diverse caracteristici tehnice înainte de achiziționarea unui modem (sau chiar un modem / router).

 

Protocol de conexiune

Quale modem comprare

Printre principalele caracteristici de care aveți nevoie pentru a avea grijă de atunci când cumpără un modem este, de asemenea, tipul de ADSL suportate de dispozitiv. Conexiunile ADSL, în funcție de viteza maximă de transmitere a datelor, sunt clasificate în ADSL2 (până la 12 Mega) și ADSL2+ (până la 24 Mega). Majoritatea modemurilor acceptă acum toate standardele ADSL, deci nu ar trebui să aveți probleme de compatibilitate cu conexiunea, dar, știți, prudența nu este niciodată prea mult. 

Tehnologia VDSL/VDSL2, care oferă o conexiune "hibridă" de până la 300 Mega și necesită modemuri/routere care o pot susține, merită o discuție separată. Tehnologia VDSL/VDSL2 este definită ca "hibridă" ca de la panoul de control la dulapul rutier conexiunea este fibră optică, în timp ce de la dulapul stradal la case conexiunea continuă să ajungă prin intermediul perechii clasice de cupru (cea utilizată pentru conexiunile ADSL).

Dacă sunteți suficient de norocos pentru a trăi într-o zonă atinsă de fibră optică pură,cel care ajunge până la 1 Gigabit de viteza de download (numit FTTH, adică Fibra la domiciliu, și, uneori, de asemenea, capabil de a depăși limita de gigabit), ar trebui să cumpere un router (fără partea modem, puteți consulta ghidul meu pentru achiziționarea de cele mai bune routere)și conectați-l în cascadă la modem fibra furnizate de către furnizor pentru a distribui mai bine și de a gestiona conexiunea.

De asemenea, rețineți că, dacă aveți o conexiune fiber, fie că este vorba hibrid (FTTC / VDSL2) sau plin (FTTH), telefonul funcționează pentru tine prin VoIP și nu mai prin intermediul liniei analogice clasice. Acest lucru înseamnă că, dacă doriți să mențineți funcția telefonului activă, trebuie să cumpărați un router VDLS2 echipat cu suport VoIP sau, alternativ, trebuie să conectați un router suplimentar la modemul/ruterul care v-a furnizat furnizorul (singura soluție posibilă dacă aveți o conexiune FTTH).

Clase wi-fi și viteza de transfer de date

Quale modem comprare

În cazul modemurilor router Wi-Fi, trebuie luate în considerare și tipurile de dispozitive fără fir acceptate de dispozitive. Lasă-mă să-ți explic. Rețelele Wi-Fi în funcție de viteza de transfer de date sunt împărțite în mai multe clase: wireless b sau Wi-Fi 1 cu o viteză maximă de 11 Mbps, 54 Mbps wireless g sau Wi-Fi 3 și wireless n sau Wi-Fi 4 cu până la 600 Mbps.C este apoi standardul wireless ac sau Wi-Fi 5 care este astăzi printre cele mai răspândite și garantează o viteză de transfer de date de până la 3 Gbps. Clasa mai nouă se numește ax wireless sau Wi-Fi 6,care poate atinge viteze multi-gigabit și este certificată pentru funcționare cu un număr foarte mare de dispozitive (peste 100, pe unele modele mai avansate, fiind util, de exemplu, în domeniul locuinței inteligente, pentru a conecta toate gadget-urile de automatizare acasă).

Toate aceste standarde funcționează pe banda radio de 2,4 GHz (banda "standard" pe 14 canale), în timp ce modemurile router cu suport wireless AC și ax și, uneori, chiar și modelele wireless N, funcționează în Dual Band care transmite semnalul wireless chiar și pe banda de 5GHz. Banda de 5GHz are o gamă mai mică decât banda de 2.4GHz, dar are mai puține interferențe și permite transferul mai rapid de date. De fapt, ac standard wireless este compatibil numai cu acesta din urmă. Pentru a profita de ea, în plus față de modem /router, această bandă de frecvență trebuie să fie, de asemenea, suportate de dispozitive conectate la rețea: computere, smartphone-uri, tablete, etc. Apoi, există clasa Wi-Fi 6E,care acoperă, de asemenea, spectrul de frecvență de 6 GHz.

Există, de asemenea, modemuri tri bandă / routere care fac transferul de date chiar mai repede prin combinarea o bandă de 2.4 GHz și două benzi de 5 GHz, dar pentru moment acestea sunt foarte scumpe high-end dispozitive.

Un alt acronim s-ar putea veni peste prin citirea specificațiilor unui modem / router este MU-MIMO. Modemurile/routerele care acceptă această tehnologie (care înseamnă Utilizator multiplu, Intrare multiplă, Ieșire multiplă) asigură o comunicare mai rapidă cu dispozitivele, deoarece, spre deosebire de modemurile/routerele tradiționale, acestea nu gestionează solicitările de dispozitive individual, ci comunică cu până la patru dispozitive în același timp, fără a compromite viteza transferului de date pe oricare dintre ele.

În cazul modemurilor router există, de asemenea, acronimul Beamforming/Beamforming+ care denotă capacitatea dispozitivului de a direcționa semnalul de rețea la 5GHz inteligent, adică într-un mod orientat spre dispozitivele care au nevoie de el.

 

Uși și alte caracteristici tehnice

Quale modem comprare

Alte caracteristici pe care trebuie să ia în considerare înainte de a cumpăra un modem / router sunt chipset-ul care animă dispozitivul (cele Broadcom au o reputație pentru a asigura o mai mare eficiență pe liniile perturbate și vă permit să reglați un parametru avansat, marja SNR,care este foarte important în optimizarea calității rețelei. Ți-am spus despre asta în detaliu în tutorial ul meu cu privire la modul de a crește viteza ADSL); numărul și puterea antenelor (care se măsoară în dBi); funcțiile software disponibile în panoul de administrare (de exemplu, controlul parental, crearea rețelei invitate, limitarea traficului, notificările etc.) și numărul de porturi disponibile pe dispozitiv.

Dacă achiziționați un modem/ruter care are porturi USB,aveți posibilitatea să conectați un hard disk sau o imprimantă la portul USB și să îl utilizați pe toate dispozitivele conectate la rețeaua locală. În plus, în unele cazuri, este oferită posibilitatea de a conecta tastele internet și de a partaja conexiunea 3G/4G prin intermediul routerului.

Porturile Ethernet,pe de altă parte, sunt cele care vă permit să conectați dispozitivele la rețea într-un mod fizic (prin cablu) evitând toate interferențele posibile ale Wi-Fi. Ele pot fi de diferite tipuri: cele numite Fast Ethernet asigura o rată de transfer de date de până la 100 Mbps în timp ce cele numite Gigabit Ethernet ajunge până la 1.000 Mbps. Apoi, există porturi EWAN comutabile care vă permit să conectați modem / router la un alt modem VDSL sau Cascade Fiber: dacă aveți un modem de fibră optică și doriți să extindeți / gestiona conexiunea printr-un router extern (sau modem / router), asigurați-vă că are portul în cauză.

Modemurile/routerele și routerele avansate pot avea, de asemenea, componenta de gestionare a telefonului,care include porturi pentru utilizarea telefoanelor analogice și a telefoanelor VoIP.

O caracteristică, ar fi WPS ar putea fi, de asemenea, interesant în modemuri router,care să permită router-ului să comunice cu imprimante, repetoare, și alte dispozitive fără fir la apăsarea unei taste. Utilizarea sa nu este foarte recomandată din motive de securitate (în trecut, tehnologia WPS a fost subiectul a numeroase defecte care au permis atacatorilor routere), dar poate fi extrem de convenabilă în mai multe cazuri.

Ce modem să cumpere

Asta e tot ce aș spune. Aveți deja cele mai clare idei despre modemul pe care să îl cumpărați? Ei bine, mă bucur. Apoi, lasă-mă să-ți spun unele modemuri și modemuri / routere care cred că s-ar putea fi interesat.

 

Cel mai bun modem ieftin (până la 50 de euro)

Modem D-Link DSL-321B

modem
Dacă doriți să cheltuiți puțin și aveți nevoie de un modem pentru a vă conecta direct la un computer sau la un router de acasă, apoi aruncați o privire la DSL-321B D-Link, fiabil,chiar dacă nu accelerăm. Acesta oferă o viteză maximă de conectare DSL de 24Mbps în aval și 2Mbps în amonte, împreună cu un port Ethernet și un buton de alimentare convenabil. Nu necesită multă experiență pentru prima configurare.

Modem/router Netgear D1500

Quale modem comprare

Netgear D1500 este un modem deosebit de ieftin oferit de unul dintre cele mai bune branduri din industrie. Este un router cu modem integrat capabil să se conecteze la conexiuni ADSL2+, are două porturi Fast Ethernet care nu sunt foarte rapide, dar satisfăcătoare pentru operațiuni de zi cu zi diferite și utilizează două antene dedicate pentru a răspândi semnalul wireless. Acesta atinge o viteză de 300 Mbps și este compatibil doar cu banda de 2,4 GHz.

TP-Link TD-W9970 (modem/router)

Quale modem comprare

Cheltuielile un pic mai mult este excelent TP-Link TD-W9970,care este similar cu W8961N cu adăugarea de suport conexiune fibra la standardele maxime VDSL2. Acesta atinge o viteză de Internet de 100 Mbps și are patru porturi Fast Ethernet de până la 100 Mbps, inclusiv un EWAN, un port USB 2.0 și două antene externe. Pentru a vă conecta la adaptorul de rețea, acesta se poate baza pe tehnologia WPS și acceptă, de asemenea, rețeaua de invitați și controlul parental. Viteza maximă a routerului este de 300 Mbps prin protocolul N.

Asus DSL-N16 (modem/router)

modem
Asus a intrat, de asemenea, în domeniu în sectorul de rețea, propunând soluții de o calitate excelentă. Una dintre ele esteAsus DSL-N16,un router cu modem integrat compatibil cu tehnologia VDSL/ADSL. Are două antene amovibile de mare câștig, iar ca soluție de conectivitate fizică are patru porturi Ethernet de maximum 100Mbps și un port WAN.

TP-Link VR300 (modem/router)

modem
De asemenea, în domeniul economic vă recomandăm TP-Link VR300,un modem / router cu capacități tehnice incredibile în raport cu prețul său lista de prețuri. Acesta oferă posibilitatea de a se conecta la conexiunile VDSL, FTTC, FTTS și ADSL, răspândindu-l atât fără fir, cu o viteză maximă de 1200Mbps (300 Mbps pe banda de 2,4 GHz și 867 Mbps pe banda de 5GHz), cât și prin cablu datorită celor patru porturi Ethernet spate de 100Mbps. Există, de asemenea, posibilitatea de a configura Controlul Parental, cu blocuri specifice pentru copii, sau o rețea de oaspeți pentru oaspeți. Pentru cei care doresc o rețea cu fir mai rapidă, este disponibilă și o versiune cu porturi Gigabit Ethernet.

 

 

Cel mai bun modem mid-range (50-100 euro)

D-Link DSL-3788 și DSL-3785 (modem/router)

modem
D-Link DSL-3788 este soluția ideală pentru cei care caută un modem/router Wi-Fi ieftin cu suport dual-band. Acesta acceptă tehnologiiVDSL/ADSL și VDSL2+ și are un set de porturi care include 4 porturi Fast Ethernet și un port USB. Acesta acceptă ac wireless și asigură o viteză de transfer de date de până la 1200 Mbps (300Mbps pe banda de 2.4GHz și 867Mbps pe banda de 5GHz).

D-Link DSL-3785 este în esență identic cu fratele mai mic în ceea ce privește tehnologiile de conexiune wireless acceptate, precum și pentru modemul încorporat, doar cele patru porturi Ethernet încorporate sunt Gigabit, apoi 1000 Mbps și nu 100 Mbps.

 

TP-LINK Archer VR400 (modem/router)

Quale modem comprare

Dacă aveți nevoie de un modem/router wireless dual-band, luați în considerare în mod serios TP-LINK Archer VR400, care oferă un raport excelent calitate-preț. Are 1 port EWAN (pentru a ajunge în cascadă la alte modemuri de cablu, VDSL sau fibră optică), 1 port USB 2.0 și 4 porturi Gigabit Ethernet. Acesta suportă tehnologia Beamforming care permite creșterea stabilității rețelei pe termen lung și montează 3 antene externe care asigură o difuzie excelentă a semnalului Wi-Fi. Rata de transfer de date este de 1.200 Mbps în total: 300Mbps pe frecvența de 2,4 GHz și 867Mbps pe frecvența de 5 GHz.

 

Huawei E5577 (modem/router 4G)

Quale modem comprare
Huawei E5577 este un router capabil să se conecteze la conexiunile de rețea mobilă pe tehnologia 4G și 3G. Are suport pentru rețelele 4G LTE Cat. 4, astfel încât să atingă o viteză maximă de descărcare de 150 Mbps, în timp ce în ceea ce privește viteza de rețea este în cauză se bazează pe clasa wireless nr. Se poate conecta la 10 dispozitive în același timp și poate funcționa și pe baterie (1500 mAh), cu o rază maximă de 12 ore de conectivitate continuă.

TP-Link TL-MR6400 (modem/router 4G)

Quale modem comprare

Dacă sunteți în căutarea unui modem care nu este compatibil cu conexiuni fixe, dar cu conexiuni de rețea 4G, vă sugerez excelent TP-Link TL-MR6400,care nu costa prea mult și vă permite să introduceți un SIM de date obținerea unei viteze maxime de transfer de 300 Mbps în descărcare și 150 Mbps în upload. De-a lungul router-ului veți găsi patru porturi Ethernet (100 Mbps), două antene externe și două interne. Acest model funcționează numai dacă este conectat la priza electrică, astfel încât nu se poate lua în jurul pentru a profita de conexiunea 4G.

 

TP-Link Archer VR1210v (modem/router)

modem
Un modem de router EVDSL modern și rapid (acceptă conexiuni de până la 300Mbps), cu 5 porturi Gigabit și un port USB 3.0. Este un dispozitiv pe care îl recomand în special pentru cei care au o conexiune de fibră optică de peste 100Mbps, dar nu doresc să folosească modemul furnizat de furnizorul de internet. Standardele acceptate includ, de asemenea, VSDL2/ADSL2+/ADSL2/ADSL, în timp ce Wi-Fi poate genera o rețea de tip AC cu o viteză maximă de 1200Mbps (până la 300 Mbps pe banda de 2,4 Ghz și 867Mbps pe banda de 5 Ghz).

 

Cel mai bun modem high-end (peste 100 de euro)

TIM HUB (modem/router)

TIM HUB

Cei care caută o soluție avansată, dar în același timp ușor de configurat, pot lua în considerare modemul router Wi-Fi de ultimă generație TIM: modemul wi-fi de ultimă generație tim, care garantează o experiență Wi-Fi excelentă, printre cele mai bune de pe piață. Este un dispozitiv cu un design rafinat și elegant vândut în combinație cu ofertele TIM Smart pentru fibră optică și ADSL. Costă 5 euro pentru 48 de rate. Acesta acceptă rețele ADSL, VDSL/VDSL2 și Fiber Networks (FTTH) cu viteze de descărcare de până la 2.000 Mbps și 6 antene care asigură propagarea optimă a semnalului WI-Fi. Acesta este echipat cu 512MB de RAM, suportă rețele de 2.4GHz și 5GHz, funcționalitate a telefonului, și oferă 4 porturi Gigabit Ethernet (inclusiv un LAN / WAN), plus 1 port de fibră optică pentru conexiune optică, 2 porturi USB 2.0/3.0 pentru conectarea hard disk-uri și imprimante de rețea, și 2 porturi FXS pentru conectarea telefoanelor. Pe partea de software, este apreciat pentru gama largă de funcții incluse (filtrarea clienților nedorite și site-uri, firewall-uri, programarea disponibilității rețelei, etc) și ușurința de utilizare. Acesta poate fi, de asemenea, gestionat de pe smartphone-uri și tablete, prin intermediul aplicației gratuite My TIM Fisso. Mai multe informații aici.

Huawei E5186-s22a (modem/router 4G)

Quale modem comprare

Dacă sunteți în căutarea unui modem de acasă cu suport pentru conexiuni de rețea 4G, propun Huawei E5186,care acceptă rețele Cat.6 LTE de până la 300 Mbps și are un router integrat cu clasa wireless ac, patru porturi Ethernet cu viteză Gigabit, un port USB și doi conectori SMA pentru a conecta cât mai multe antene externe. Puteți conecta până la 64 de dispozitive la acest router care, fără baterii, trebuie să fie conectat la priza electrică pentru a funcționa.


 

Tp-Link Archer VR600 (modem/router)

Quale modem comprare

Un modem router mid-range cu un pret foarte competitiv si performante excelente. Tp-Link Archer VR600 este un modem/router Dual-Band cu suport wireless ac. Compartimentul de conectivitate prin cablu este echipat cu un set de porturi format din 4 Gigabit Ethernet și un port USB. Acesta garantează o rată de transfer de date de 300Mbps pe banda de la 2.4GHz și egal cu 1300Mbps pe banda de 5GHz, pentru un total de 1600Mbps. Acesta suportă tehnologia VDSL și include un port EWAN comutabil pentru conectarea la modemuri din fibră optică.

 

AVM FRITZȚ Caseta 7590 / 7530 (modem/router)

Quale modem comprare
Dacă aspiră la cele mai bune în jurul valorii de astăzi și nu compromis, s-ar putea opta pentruFritz AVMȚ Box 7590,modelul pilot al producătorului german. Acesta acceptă o viteză maximă de transfer wireless de 2533 Mbps, cu suport dual-band: 800 Mbps sunt oferite de 2.4 GHz, 1733 Mbps de 5 GHz. Design-ul este deosebit de bine păstrate, cu livrée roșu-alb, și nu există nici o lipsă de caracteristici de server Media, panou de comutare, NAS și mult mai mult. În spatele ei se află patru porturi Ethernet de 1000 Mbps și două porturi USB 3.0.

În cazul în care 7590 pare prea mult pentru tine, dar încă mai doriți să se concentreze pe un produs de calitate a brandului german, atunci am recomandaFritz AVMȚ Box 7530,care are un design similar, dar o viteză de conexiune wireless semnificativ mai mică, cu un debit de 1266Mbps. Excelent pentru conexiuni de fibră optică de până la 300Mbps, acesta oferă patru LAN-uri Gigabit și un USB 3.0.

 

TP-Link VX220-G2v (modem/router)

modem
Una dintre cele mai avansate routere vă propun din cauza suportului pentru Wi-Fi 6. VX220-G2v TP-Link acceptă conexiuni VSDL2, ADSL2+, ADSL2 și ADSL de până la 300Mbps și este ideal pentru conectarea la FTTC de la peste 100Mbps. În combinație cu această caracteristică, acesta generează o rețea wireless de 1201Mbps în banda de 5GHz și 300Mbps în banda de 300Mbps, cu un debit total de aproximativ 1500Mbps. În plus, pe partea din spate există cinci porturi Gigabit, telefonie fixă și suport VoIP, și un port USB (din păcate, doar 2.0).

 

AVM FRITZȚ Caseta 6850 (modem/router 4G)

modem
Căutați un modem 4G fiabil cu router încorporat și nu doriți să renunțați la performanță și fiabilitate? Răspunsul este AVM FRITZȚ Caseta 6850. Cu siguranță nu este un model ieftin, dar oferă tot ce aveți nevoie astăzi: internet de până la 150Mbps prin 4G cu suport multi-band care poate fi folosit în întreaga Europă, antene externe, patru porturi Gigabit Ethernet, viteză wi-fi maximă de 1.266Mbps cu suport pentru Mesh Comfort WLAN, și, de asemenea, încorporată în usb 3.0 funcționalitate a serverului multimedia.

Netgear D7000-100PES (modem/router)

Quale modem comprare

Dacă aveți nevoie de un modem/router high-end, încercați să verificați Netgear D7000-100PES care montează un chipset Broadcom dual-core de 1GHz, are 5 porturi Gigabit Ethernet, 2 porturi USB 3.0 și 3 antene externe amovibile. Acesta acceptă tehnologiiLE ADSL2+ și VDSL/VDSL2, ac wireless și garantează o viteză de transfer de date de până la 1900Mbps (600Mbps pe frecvența de 2,4 GHz și 1300 Mbps pe frecvența de 5 GHz). Acesta include, de asemenea, suport pentru tehnologia Beamforming care reduce interferențele în rețele la 5GHz.

 

TP-Link Archer VR2800 (modem/router)

Quale modem comprare

TP-Link Archer VR2800,este un router cu modem încorporat care acceptă viteza AC2800 și este un bun raport calitate-preț. Se poate conecta la conexiuni ADSL, VDSL și Fiber, are patru porturi Gigabit și două porturi USB 3.0. Gestionarea tuturor setărilor este acceptată printr-o aplicație dedicată, disponibilă atât pe iPhone, cât și pe Android și există posibilitatea de a dezactiva cele patru antene la apăsarea unei singure taste.

 

Asus DSL-AC88U (modem/router)

Quale modem comprare
Un modem foarte special-router, în special în ceea ce privește designul, esteAsus DSL-AC88U. Performanța este foarte mare: acest model atinge o viteză de transfer wireless de până la 3167 Mbps și suportă clasa wireless ac cu trei benzi de frecvență diferite: două 5 GHz oferă o viteză, împreună, de 2167 Mbps, în timp ce cealaltă de 2,4 GHz ajunge la 1000 Mbps. Avem patru antene integrate cu tehnologia beamforming, patru Ethernet, un EWAN și un USB.

Alte resurse utile

Dacă ați decis să cumpere un "pur" modem și sunt în căutarea unui router bun pentru a asocia cu acesta din urmă și / sau doriți o imagine de ansamblu mai largă a celor mai bune modemuri / routere ale momentului, a verifica afară ghidul meu de cumpărături pe routere Wi-Fi în cazul în care am raportat unele dintre cele mai bune routere și modemuri / routere în prezent pe piață.