Cel mai bun amplificator de semnal WiFi
loading
Cel mai bun amplificator de semnal WiFi: Ghid de cumpărare

În ciuda faptului că are un router wireless suficient de puternic, semnalul de internet nu poate ajunge la toate camerele (sau etajele) din casa ta? Ați primit un decodor nou pentru tv la cerere și nu știți să îl conectați la Internet, deoarece este departe de modem și nu acceptă conexiuni wireless? Dacă aveți probleme de acest tip, răspunsul poate fi unul singur: cumpărați un amplificator de semnal WiFi și configurați-l astfel încât să reușească să aducă conexiunea la Internet de la routerul principal la camerele sau dispozitivele care în prezent nu îl au.

Ce spui? Te-ai gândit la asta înainte, dar ți-e teamă că dispozitivele de acest fel sunt prea dificil de configurat? Te înșeli atât de mult. Cele mai multe repetoare în prezent pe piață pot fi configurate într-o mână de clicuri, fără intervenția de tehnicieni sau experți în domeniu. În plus, prețurile lor sunt extrem de accesibile, pornind de la mai puțin de 20 de euro. Adică, nu mai ai scuze. Alegeți dispozitivul care se potrivește cel mai bine nevoilor dvs.

Mai jos veți găsi o recenzie a repetoarelor WiFi (numite și repetoare Wi-Fi sau extendere de gamă) care asigură în prezent cel mai bun raport calitate-preț. Există diferite formate și cu diferite caracteristici tehnice. Să încercăm să aflăm împreună care sunt principalele diferențe ale acestora și care dispozitiv se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră actuale.

de a alege un amplificator de semnal WiFi

Înainte de a cumpăra un amplificator de semnal WiFi, luați în considerare următoarele caracteristici. În afară de câteva mici probleme tehnice despre care vom vorbi în scurt timp, nu e nimic deosebit de complicat de învățat.

Dimensiunea, formatul și numărul de antene

Amplificatore segnale WiFi

Caracteristicile tehnice de luat în considerare înainte de achiziționarea unui amplificator WiFi sunt multiple, în primul rând dimensiunea și formatul dispozitivului. Unele repetoare sunt simple "cutii" pentru a fi conectate direct la priza de alimentare. Altele, pe de altă parte, sunt "birou" și au o formă foarte asemănătoare cu cea a modemuri / routere.

În acest sens, încercați să nu vă confundați cu modemuri, routere, modemuri/ routere și extendere de gamă. Deși unele modemuri/routere pot fi utilizate și ca repetor de semnal, tipul de dispozitiv care vă interesează este ceea ce se numește repetor Wi-Fi sau extender de gamă.

Nu te lăsa păcălit de aspectul, care, după sa menționat poate fi similar pentru toate dispozitivele. Modemurile, routerele, modemurile/routerele și extenderele de gamă sunt produse complet diferite. Pentru a face discursul cât mai ușor posibil, putem spune că modemurile sunt cele care preiau semnalul de internet de la mufa telefonică și îl transferă pe un singur dispozitiv (de exemplu, computer sau router) prin cablu Ethernet; routerele sunt cele care preiau conexiunea la Internet de la un modem și o distribuie pe mai multe dispozitive prin cablu Ethernet sau rețea Wi-Fi; Modemurile/routerele sunt routere care au, de asemenea, un modem în interiorul lor (astfel încât să poată prelua semnalul Internet direct de la priza telefonului), în timp ce extenderele de gamă (numite și repetoare Wi-Fi) sunt cele care vă permit să repetați o rețea wireless existentă.

Unele prelungitoare de gamă, pe ambalajul lor de vânzare, pot avea, de asemenea, punctul de acces la formulare. Acest lucru înseamnă că acestea pot fi, de asemenea, configurate pentru a acționa ca puncte de acces Wi-Fi ale unei rețele cu fir, apoi să ia un semnal de Internet prin cablu Ethernet și repetați-l în Wi-Fi.

Un alt lucru important de remarcat este faptul că extenderele cu rază mai mică de acțiune – cele care se conectează direct la priza de alimentare – nu sunt neapărat mai puțin puternice decât extenderele de gamă "de birou". Intensitatea repetată a semnalului depinde de numărul și tipul de antene pe care le are dispozitivul. Antenele pot fi externe sau interne, fixe sau detașabile, ceea ce contează în orice caz este puterea lor, care este măsurată în dBi.

Clase Wi-Fi acceptate și viteze de transfer de date

Amplificatore segnale WiFi

Rețelele fără fir sunt clasificate în funcție de diferite standarde, indicând viteza maximă la transferul de date. Clasa b sau Wi-Fi 1 wireless are o viteză de transfer de 11 Megabiți pe secundă; clasa g wireless sau Wi-Fi 3 atinge până la 54 Mbps; clasa wireless n sau Wi-Fi 4 atinge 600 Mbps, în timp ce wireless AC parcurge până la 6.933 Mbps. În cele din urmă, cel mai modern standard este wireless-ul AX,cunoscut și sub numele de Wi-Fi 6,care se mândrește cu o gamă de viteze de la 600 la 9.608Mbps. Cele mai multe repetoare de pe piață sunt compatibile cu toate standardele, dar produsele mai ieftine pot lipsa de sprijin pentru clase mai noi.

Standardele AC și AX pot fi utilizate numai dacă routerele și repetoarele sunt echipate cu suport dual-band. Dispozitivele de suport dual-band sunt capabile să funcționeze pe două benzi radio, "standard" 2.4GHz și 5GHz unul care este mai puțin predispus la interferențe (deși are o gamă mai mică decât gama de 2.4GHz).

Există, de asemenea, unele dispozitive high-end numite tri benzi care utilizează o bandă de 2,4 GHz și două benzi de 5 GHz, în același timp, pentru a asigura o viteză mai mare în transferul de date. Cu toate acestea, pentru a profita de rețelele de 5GHz, dispozitivele țintă (computere, smartphone-uri etc.) trebuie să fie, de asemenea, compatibile cu acestea din urmă.

Un alt termen pe care l-ați putea găsi în specificațiile routerului și al extenderului de gamă este MU-MIMO (prescurtarea de la Multiple User, Multiple Input, Multiple Output), care indică capacitatea dispozitivului de a comunica cu mai multe dispozitive în același timp. De regulă, de fapt, routerele gestionează cererile pentru PC-uri, smartphone-uri, tablete etc. prin procesarea lor pe rând; cu tehnologia MU-MIMO, pe de altă parte, puteți gestiona solicitările a până la 4 dispozitive în același timp, accelerând astfel

De asemenea, merită luată în considerare este tehnologia numită Beamforming,care îmbunătățește performanța rețelelor de 5GHz prin direcționarea semnalului tocmai către dispozitivele care au nevoie de ea.

 

Uși și intrări

Amplificatore segnale WiFi

Repetoarele WiFi pot fi echipate cu unul sau mai multe porturi Ethernet, carepermit conectarea computerelor, decodoarelor și a altor dispozitive la rețea prin cablu. Porturile Ethernet pot fi de diferite tipuri: există cele numite Fast Ethernet care asigură o rată maximă de transfer de date de 100 Mbps și cele numite Gigabit Ethernet care ajung în schimb la 1.000 Mbps.

Repetoarele pot fi apoi echipate cu porturi USB prin care să se conecteze dispozitive precum hard diskuri și imprimante și cu intrări audio,care vă permit să redați muzică de pe smartphone-uri, tablete și computere pe sisteme audio care nu au conectivitate wireless.

Asistență WPS

Amplificatore segnale WiFi

WPS (acronim pentru Wi-Fi Protected Setup) este o tehnologie care vă permite să conectați două dispozitive - în acest caz, repetorul și modemul/routerul pentru a amplifica semnalul – prin apăsarea unui buton pe ambele dispozitive.

Acesta este susținut de multe repetoare Wi-Fi și este, fără îndoială, convenabil, cu toate acestea eu personal recomand să nu-l folosească și, într-adevăr, să-l dezactivați din motive de securitate ca și în trecut a fost subiectul a numeroase defecte(mai multe informații aici).

Suport pentru Mesh Networking

Amplificatore segnale WiFi

Utilizate de mult timp în cadrul companiei și în spațiile publice, rețeaua de rețele se răspândește și în sectorul consumatorilor. Este o tehnologie care vă permite să aveți o conexiune wireless rapidă și de bună calitate în fiecare colț al casei (sau biroului) fără problemele tipice ale sistemelor care includ un router clasic asociat cu unul sau mai multe repetoare WiFi. prin urmare, fără picături de conexiune atunci când treceți de la o rețea la alta (de exemplu, atunci când treceți de la routerul principal la repetor), fără rețele de nume diferite (rețeaua este una și are aceeași cheie de acces) și fără "colțuri moarte" în cazul în care nu există semnal.

Sistemele de rețea mesh funcționează printr-un router principal care se conectează la modemul ADSL/Fibre și unul sau mai multe routere de asistență (numite sateliți sau noduri) care comunică între ele și primesc/trimit date la aceeași viteză. Acest lucru face ca să existe o singură rețea fără fir în întreaga casă (sau în întregul birou) fără probleme de semnal sau de viteză. Prețul nu este încă printre cele mai accesibile, în prezent, sistemele de rețea ochiurilor de plasă sunt foarte scumpe, dar dacă trebuie să acopere o casă foarte mare, cu un semnal WiFi puternic și stabil, ai putea să ne dea un gând.

Ce amplificator de semnal WiFi pentru a cumpăra

E totul clar până acum? Ei bine, atunci acum ia cinci minute off și a verifica afară amplificatoare de semnal WiFi enumerate mai jos. Pun pariu că veți găsi mai mult de unul care se potriveste nevoilor dumneavoastraȚ

 

Cel mai bun amplificator de semnal WiFi ieftin (max 30 euro)

Xiaomi Mi Wi-Fi Range Extender Pro


Cunoscută mai ales pentru smartphone-uri, Xiaomi a respectat și alte categorii de produse în ultima perioadă. Una dintre ele este cea a accesoriilor de retea si, printre amplificatoarele de semnal WiFi, avem Xiaomi Mi Wi-Fi Range Extender Pro. Este un produs extrem de ieftin, cu doua antene cu castig ridicat si compatibilitate garantata cu routere de diferite branduri, chiar daca nu este produs neaparat de Xiaomi. Acesta oferă o viteză maximă de transfer de 300Mbps și se conectează doar wireless.

 

Dacă aveți nevoie și de portul Ethernet, nu vă faceți griji, există, de asemenea, o versiune echipată cu un port de 10/100 Mbps, lucrând, de asemenea, cu alimentare prin priza de perete.

 

TP-Link TL-WA860RE

În această gamă de prețuri foarte accesibile puteți găsi, de asemenea, TP-Link TL-WA860RE,care oferă performanțe modeste, dar, în același timp, vă permite să nu pierdeți priza de alimentare ocupat. Ea are, de fapt, nu numai un port Fast Ethernet, dar, de asemenea, o priză electrică cu două poli cu care să se conecteze orice tip de dispozitiv cu fir. Acest model poate extinde o rețea până la viteza de 300 Mbps, are un buton WPS și două antene externe.

Netgear WN3000RP-200PES

Amplificatore segnale WiFi

Un alt extender de gamă pentru a se conecta la priza electrică de perete este Netgear WN3000RP-200PES, care măsoară 5.5 x 6.7 x 3.4 cm pe 100g în greutate și poate conta pe o pereche de antene externe care fac semnalul său deosebit de puternic. Are un port Ethernet pentru conectarea dispozitivelor fără conectivitate wireless la Internet, acceptă rețele fără fir b/g/n la 2.4GHz, tehnologie WPS și oferă o rată de transfer de date de 300Mbps.

 

D-Link DAP-1325

Acesta costă un pic mai mult D-Link DAP-1325, care, spre deosebire de ceea ce tocmai am sugerat, are două antene externe mai mari. De asemenea, suportă rețele Wi-Fi 802.11n cu o viteză maximă de transfer de 300 Mp și poate fi, de asemenea, utilizat ca punct de acces. Între porturile externe avem un Ethernet, și există, de asemenea, o cheie WPS.

 

AVM FritzȚ Repetor WLAN 310

AVM este o companie foarte populară, și printre cele mai renumite, germane din această categorie de produse specifice. Pentru această gamă de prețuri oferăAVM FritzȚ WLAN Repeater 310, un extender de gamă care oferă o conexiune mai lentă decât alte dispozitive din aceeași gamă de piață, cu vârfuri maxime de 300 Mbps pe tehnologia Wi-Fi cu o singură bandă. Există butonul WPS, nu există nici un port Ethernet în schimb.

Cel mai bun amplificator de semnal WiFi mid-range (30-60 euro)

TP-Link RE305

TP-Link RE305 este un produs mult mai performant decât ceea ce v-am propus până acum: acceptă conexiuni "ac", cu o viteză maximă de transfer de 1.200 Mbps datorită utilizării simultane a celor două benzi: 300 Mbps sunt propuse în banda de 2,4 GHz, 867 Mbps în banda de 5 GHz. Prețul este, de asemenea, destul de competitiv, cu conectarea care urmează să fie făcută în prize electrice de perete tradiționale.

 

D-Link DAP-1620

Dacă sunteți interesat de viteza portului Ethernet încorporat, vă puteți gândi să cumpărați D-Link DAP-1620,similar cu "1610", dar cu un port Gigabit capabil să transfere până la 1000 Mbps. În această versiune cele două antene sunt retractabile, în timp ce pentru restul echipamentul este identic: butonul WPS, starea LED-ul, și posibilitatea de a conecta la o priză electrică de perete.

 

Netgear EX6120

Amplificatore segnale WiFi

Netgear EX6120 este un amplificator de semnal WiFi care asigură un raport calitate-preț excelent. Are două antene externe, un port Fast Ethernet și suport pentru tehnologia wireless ac care vă permite să transferați date la o viteză maximă de 1200Mbps (viteză împărțită între benzile de 2.4GHz și 5GHz). De asemenea, poate funcționa în modul punct de acces.

TP-LINK CPE210 (pentru utilizare în aer liber)

Amplificatore segnale Wi-Fi

Ai nevoie de un repetor wireless în aer liber? Trebuie să partajați o conexiune la Internet între două clădiri din apropiere? Apoi, aruncați o privire la TP-LINK CPE210,un punct de acces în aer liber, care este echipat cu antene de mare câștig și polarizare dublă cu reflexie metalică datorită căreia să se extindă o conexiune Wi-Fi de până la 5 km. Acesta este rezistent la intemperii și este echipat cu un chipset Qualcomm Atheros de calitate enterprise. Acest model suporta doar retele de 2.4Ghz si garanteaza o viteza de transfer de date de pana la 300Mbps, dar exista si una, putin mai scumpa, care suporta retele de 5GHz (CPE510).

 

Asus RP-AC55


Asus RP-AC55 este un repetor Wi-Fi dual-band compatibil cu tehnologia wireless AC, care are, de asemenea, particularitatea de a funcționa, de asemenea, ca o punte media (prin caracteristica de streaming de muzică) sau ca un punct de acces. Acesta include un port Gigabit Ethernet și garantează o rată de transfer de date de până la 1200Mbps. Dimensiunile sunt compacte, iar formatul este cel standard, cu două antene externe. Mare ca valoare pentru bani.

 

TP-LINK AC1750 RE450

Amplificatore segnale Wi-Fi

TP-LINK AC1750 RE450 este un extender de gamă compact, dar foarte puternic. Are trei antene externe reglabile care pot propaga conexiunea la Internet chiar și în cele mai îndepărtate colțuri ale casei și acceptă rețele de 5GHz. Acesta garantează o viteză totală de transfer de date de 1750Mbps: 450Mbps în rețeaua de 2.4GHz și 1300Mbps în rețeaua de 5GHz. De asemenea, include un port Gigabit Ethernet pentru conectarea dispozitivelor care nu acceptă conexiune wireless (de exemplu TV, decodoare media etc.) la Internet.

Cel mai bun amplificator de semnal WiFi high-end (peste 60 de euro)

AVM FRITZȚ Repetor 1200


THEAVM FRITZȚ WLAN Repeater 1200 este un alt extender wi-fi care poate atinge viteze de transfer de 1,2 Gbps datorită celor două benzi acceptate, într-adevăr, pentru a fi exact viteza maximă de transfer este de 1266 Mbps. Este, de fapt, un model dual-band destul de complet: are, de asemenea, un buton WPS și designul este deosebit de recunoscut datorită livréei alb-roșu cu două tonuri. Portul Ethernet este prezent în versiunea Gigabit.

 

TP-Link RE650

Amplificatore segnale WiFi

Unul dintre cele mai avansate repetoare WiFi din casa TP-Link. Are patru antene externe foarte puternice, suportă tehnologia Wireless AC cu o rată de transfer de date de până la 2600 Mbps (800Mbps la 2.4GHz și 1733Mbps la 5GHz) și acceptă tehnologia MU-MIMO pentru a gestiona solicitările pentru mai multe dispozitive în același timp. De asemenea, are 1 port Gigabit Ethernet, funcția punctului de acces și un indicator care semnalizează puterea semnalului WiFi pentru a repeta.

 

devolo Magic

devolo Magic

Acum vreau să vă vorbesc despre Devolo Magic,care sunt unele dintre cele mai avansate amplificatoare Wi-Fi disponibile în prezent pe piață. Acestea combină toate avantajele sistemelor de plasă (prin urmare, conexiune unică, stabilă și fără sudură cu viteză egală de schimb de date pentru toate nodurile) și cele ale adaptoarelor Powerline. Prin urmare, acestea permit amplificarea rețelei prin exploatarea rețelei electrice, fără pierderi de viteză în comparație cu conectarea routerului primar și cu posibilitatea extinderii continue a rețelei prin instalarea de noi adaptoare.

Alte lucruri importante de subliniat este faptul că acestea sunt echipate cu o priză prin intermediul (astfel încât acestea să nu "pierde" prize la care sunt conectate) și că acestea pot fi ușor configurate printr-un smartphone sau PC app. Instalarea lor este, de asemenea, foarte simplu: doar introduceți adaptoarele în priza de alimentare, conectați unul la router-ul principal prin cablu Ethernet și ați terminat.

Există două tipuri de adaptoare Magic devolo pe piață: magic 2 devolo și magic 1 devolo,ambele disponibile în variante Wi-Fi și LAN (numai cu conexiune Ethernet). Magic 2 devolos sunt capabili să atingă o viteză de transfer de date de până la 2.400 Mbps cu o gamă de până la 500 de metri (acestea sunt, prin urmare, potrivite pentru a juca 4K sau chiar 8K conținut). Modelele Wi-Fi acceptă tehnologia Wi-Fi ac și au două porturi Gigabit Ethernet. Modelele Lan,pe de altă parte, au un singur port, întotdeauna gigabit ethernet. Ele sunt vândute în kituri sau individual.

 

Magic 1 devolo au aceleași funcții ca și Devolo Magic 2, dar implică unele derogări de performanță: acestea asigură o viteză de transfer de date de până la 1.200 Mbps, o gamă de 400 de metri și au porturi Fast Ethernet în loc de porturi Gigabit Ethernet.

 

Mai multe informații despre magic 2 și devolo magic 1 devotați pot fi găsite în postul meu dedicat în întregime produselor în cauză.

Netgear Nighthawk X4 EX7300

Ripetitore WiFi

Printre cele mai complete produse din această categorie se numără modelele high-end netgear: Netgear Nighthawk X4 EX7300 este un amplificator de rețea WiFi extrem de versatil, cu suport dual-band. Acesta poate transfera date la viteze de 2,2 Gbps (AC2200), poate fi folosit ca punct de acces, are un port Gigabit Ethernet și acceptă tehnologii MU-MIMO și Beamforming+ pentru a optimiza răspândirea pachetelor de date pe multe dispozitive. Este foarte mare, dar se conectează ca alte modele similare cu priza electrică.

AVM FRITZȚ Repetor WLAN 1750E

Amplificatore segnale WiFi

AVM este cunoscut pentru crearea de produse de cea mai înaltă calitate, scumpe, dar extrem de performante și stabile. The AVM FRITZȚ WLAN Repeater 1750E este unul dintre ele. După puteți ghici cu ușurință din fotografia de mai sus, este un extender de gamă care, în ciuda dimensiunii sale destul de generoase, se conectează direct la priza electrică. Acesta include un port Gigabit Ethernet, sprijină AC wireless, desigur, este dual-band, sprijină WPS și, de asemenea, funcționează ca un punct de acces. Acesta garantează o rată de transfer de date de până la 1750 Mbit/s (din care 450 Mbit/s prin banda de 2,4 GHz și 1300 Mbit/s prin banda de 5GHz).

Netgear Nighthawk X4S EX7500

De asemenea, merge în sus în preț este Netgear Nighthawk X4S EX7500,care utilizează tehnologia AC2200 cu tehnologia Mesh, creând astfel o singură rețea pentru întreaga extensie și prevenirea cade în conexiune atunci când comutarea între repetoare. Banda de 2,4 GHz permite, în acest model, să atingă o viteză de transfer de date de 400 Mbps, în timp ce cele două benzi de 5 GHz vă permit să adăugați, fiecare, 866 Mbps la viteza totală de transfer.

Netgear Orbi RBK50-100PES

Amplificatore segnale WiFi

Ai nevoie de un sistem complet format dintr-un router și extendere diferite gama? În acest caz, ai putea lua în considerare în mod serios sistemul Netgear Orbi, care constă dintr-un router cu trei benzi, plus o unitate de satelit (de exemplu, un repetor), care asigură o rată de transfer de date de până la 1733 Mbps și acoperirea semnalului excelent, chiar și în cazul în care "tradiționale" routere și extendere gama nu reușesc. De asemenea, puteți achiziționa și instala alte unități prin satelit, care generează o singură rețea fără fir cu SSID unic, astfel încât să nu aveți probleme de conectare și deconectare la comutarea între zonele locuinței. Unitățile Orbi au 4 porturi Gigabit și 1 port USB. Ele oferă, de asemenea, VPN, QoS, DNS dinamic, DHCP, și capacitățile de acces pentru oaspeți. Pe scurt: prețul nu este printre cele mai conținute, dar este dificil de a găsi alte sisteme atât de complete, bine adaptate și ușor de configurat.

 

Google WiFi

Google a fost, de asemenea, producătoare și de vânzare periferice de rețea de ceva timp, și printre ele unul dintre cele mai interesante produse este Google WiFi,un sistem WiFi Mesh care poate fi compus din unul sau mai multe module care creează o rețea unică pentru întreaga suprafață acoperită. O caracteristică specifică a sistemului este ușurința de instalare, pentru o acoperire în masă-umane de 255 m². În ceea ce privește specificațiile tehnice, avem disponibilitatea unei rețele dual-band AC1200, suport pentru tehnologiile Beamforming și Bluetooth Smart Ready, precum și două porturi Gigabit Ethernet pentru fiecare dintre modulele instalate care acționează ca WAN și LAN.

 

TP-Link Deco M5

TP-Link oferă, de asemenea, sistemul său de plasă: TP-Link Deco M5. Viteza de transfer de date este în acest caz AC1300, apoi 1.3 Gbps: cu acest model puteți efectua orice tip de operațiune, care merge de la jocuri (dar nu este un model dedicat), la streaming de conținut multimedia de înaltă definiție. De asemenea, în acest caz, vom găsi suport pentru Bluetooth și două porturi Ethernet pentru fiecare modul, și, desigur, o mare simplitate de instalare în mediu și de configurare, precum și un design foarte bine păstrate.

 

Alte produse interesante

Repetoarele Wi-Fi/range extender nu sunt singurele dispozitive care vă pot extinde conexiunea la Internet. Există, de asemenea, alte produse care reușesc să amplifice semnalul de Internet și să-l ia la toate camerele din casa (sau birou). Iată câteva care v-ar putea interesa.

Adaptoare powerline

Amplificatore segnale Wifi

Adaptoarele powerline sunt dispozitive care se conectează la modem, iar priza de alimentare reușește să facă datele să călătorească pe rețeaua de alimentare de acasă. Acest lucru înseamnă că puteți lua conexiunea la etaj, sau, în orice caz, într-o zonă a casei foarte departe de router-ul principal, fără a suferi dispersia semnalului și interferențe Wi-Fi.

Acestea funcționează în perechi: un adaptor se conectează la router prin cablu Ethernet (precum și priza de alimentare) și altul la priza electrică situată în cameră, unde puteți extinde conexiunea. Cele wireless costă un pic mai mult, dar funcționarea lor este aproape întotdeauna impecabilă. Pentru mai multe informații a se vedea meu post cu privire la modul în care funcționează Powerline. Dacă sunteți în căutarea adaptoarelor Powerline care oferă în prezent cel mai bun raport calitate-preț, consultați-l mai jos.

 
 

Punct de acces WiFi

Amplificatore segnale WiFi

Am vorbit deja cu tine despre punctele de acces la începutul acestui post. Aceste dispozitive vă permit să creați un punct de acces fără fir dintr-o conexiune cu fir. Ele nu trebuie neapărat să fie considerate ca produse, altele decât repetoare WiFi - după am văzut înainte, multe amplificatoare WiFi au, de asemenea, porturi de rețea și funcția de punct de acces - dar trebuie să fie luate măsuri, deoarece nu toate punctele de acces sunt, de asemenea, repetoare WiFi, în sensul că nu toate punctele de acces sunt în măsură să repete un semnal WiFi deja existente.

Dacă detaliile nu sunt clare pentru tine încă sau doresc mai multe informații despre punctele de acces,a verifica afară ghidul de cumpărare le-am dedicat acestor dispozitive. Între timp, mai jos aș dori să subliniez unele dintre cele mai interesante.