loading
Cel mai bun amplificator de semnal WiFi: Ghid de cump─ârare

În ciuda faptului c─â are un router wireless suficient de puternic, semnalul de internet nu poate ajunge la toate camerele (sau etajele) din casa ta? A╚Ťi primit un decodor nou pentru tv la cerere ╚Öi nu ╚Öti╚Ťi s─â îl conecta╚Ťi la Internet, deoarece este departe de modem ╚Öi nu accept─â conexiuni wireless? Dac─â ave╚Ťi probleme de acest tip, r─âspunsul poate fi unul singur: cump─âra╚Ťi un amplificator de semnal WiFi ╚Öi configura╚Ťi-l astfel încât s─â reu╚Öeasc─â s─â aduc─â conexiunea la Internet de la routerul principal la camerele sau dispozitivele care în prezent nu îl au.

Ce spui? Te-ai gândit la asta înainte, dar ╚Ťi-e team─â c─â dispozitivele de acest fel sunt prea dificil de configurat? Te în╚Öeli atât de mult. Cele mai multe repetoare în prezent pe pia╚Ť─â pot fi configurate într-o mân─â de clicuri, f─âr─â interven╚Ťia de tehnicieni sau exper╚Ťi în domeniu. În plus, pre╚Ťurile lor sunt extrem de accesibile, pornind de la mai pu╚Ťin de 20 de euro. Adic─â, nu mai ai scuze. Alege╚Ťi dispozitivul care se potrive╚Öte cel mai bine nevoilor dvs.

Mai jos ve╚Ťi g─âsi o recenzie a repetoarelor WiFi (numite ╚Öi repetoare Wi-Fi sau extendere de gam─â) care asigur─â în prezent cel mai bun raport calitate-pre╚Ť. Exist─â diferite formate ╚Öi cu diferite caracteristici tehnice. S─â încerc─âm s─â afl─âm împreun─â care sunt principalele diferen╚Ťe ale acestora ╚Öi care dispozitiv se potrive╚Öte cel mai bine nevoilor dumneavoastr─â actuale.

de a alege un amplificator de semnal WiFi

Înainte de a cump─âra un amplificator de semnal WiFi, lua╚Ťi în considerare urm─âtoarele caracteristici. În afar─â de câteva mici probleme tehnice despre care vom vorbi în scurt timp, nu e nimic deosebit de complicat de înv─â╚Ťat.

Dimensiunea, formatul și numărul de antene

Amplificatore segnale WiFi

Caracteristicile tehnice de luat în considerare înainte de achizi╚Ťionarea unui amplificator WiFi sunt multiple, în primul rând dimensiunea ╚Öi formatul dispozitivului. Unele repetoare sunt simple "cutii" pentru a fi conectate direct la priza de alimentare. Altele, pe de alt─â parte, sunt "birou" ╚Öi au o form─â foarte asem─ân─âtoare cu cea a modemuri / routere.

În acest sens, încerca╚Ťi s─â nu v─â confunda╚Ťi cu modemuri, routere, modemuri/ routere ╚Öi extendere de gam─â. De╚Öi unele modemuri/routere pot fi utilizate ╚Öi ca repetor de semnal, tipul de dispozitiv care v─â intereseaz─â este ceea ce se nume╚Öte repetor Wi-Fi sau extender de gam─â.

Nu te l─âsa p─âc─âlit de aspectul, care, dup─â sa men╚Ťionat poate fi similar pentru toate dispozitivele. Modemurile, routerele, modemurile/routerele ╚Öi extenderele de gam─â sunt produse complet diferite. Pentru a face discursul cât mai u╚Öor posibil, putem spune c─â modemurile sunt cele care preiau semnalul de internet de la mufa telefonic─â ╚Öi îl transfer─â pe un singur dispozitiv (de exemplu, computer sau router) prin cablu Ethernet; routerele sunt cele care preiau conexiunea la Internet de la un modem ╚Öi o distribuie pe mai multe dispozitive prin cablu Ethernet sau re╚Ťea Wi-Fi; Modemurile/routerele sunt routere care au, de asemenea, un modem în interiorul lor (astfel încât s─â poat─â prelua semnalul Internet direct de la priza telefonului), în timp ce extenderele de gam─â (numite ╚Öi repetoare Wi-Fi) sunt cele care v─â permit s─â repeta╚Ťi o re╚Ťea wireless existent─â.

Unele prelungitoare de gam─â, pe ambalajul lor de vânzare, pot avea, de asemenea, punctul de acces la formulare. Acest lucru înseamn─â c─â acestea pot fi, de asemenea, configurate pentru a ac╚Ťiona ca puncte de acces Wi-Fi ale unei re╚Ťele cu fir, apoi s─â ia un semnal de Internet prin cablu Ethernet ╚Öi repeta╚Ťi-l în Wi-Fi.

Un alt lucru important de remarcat este faptul c─â extenderele cu raz─â mai mic─â de ac╚Ťiune – cele care se conecteaz─â direct la priza de alimentare – nu sunt neap─ârat mai pu╚Ťin puternice decât extenderele de gam─â "de birou". Intensitatea repetat─â a semnalului depinde de num─ârul ╚Öi tipul de antene pe care le are dispozitivul. Antenele pot fi externe sau interne, fixe sau deta╚Öabile, ceea ce conteaz─â în orice caz este puterea lor, care este m─âsurat─â în dBi.

Clase Wi-Fi acceptate și viteze de transfer de date

Amplificatore segnale WiFi

Re╚Ťelele f─âr─â fir sunt clasificate în func╚Ťie de diferite standarde, indicând viteza maxim─â la transferul de date. Clasa b sau Wi-Fi 1 wireless are o vitez─â de transfer de 11 Megabi╚Ťi pe secund─â; clasa g wireless sau Wi-Fi 3 atinge pân─â la 54 Mbps; clasa wireless n sau Wi-Fi 4 atinge 600 Mbps, în timp ce wireless AC parcurge pân─â la 6.933 Mbps. În cele din urm─â, cel mai modern standard este wireless-ul AX,cunoscut ╚Öi sub numele de Wi-Fi 6,care se mândre╚Öte cu o gam─â de viteze de la 600 la 9.608Mbps. Cele mai multe repetoare de pe pia╚Ť─â sunt compatibile cu toate standardele, dar produsele mai ieftine pot lipsa de sprijin pentru clase mai noi.

Standardele AC ╚Öi AX pot fi utilizate numai dac─â routerele ╚Öi repetoarele sunt echipate cu suport dual-band. Dispozitivele de suport dual-band sunt capabile s─â func╚Ťioneze pe dou─â benzi radio, "standard" 2.4GHz ╚Öi 5GHz unul care este mai pu╚Ťin predispus la interferen╚Ťe (de╚Öi are o gam─â mai mic─â decât gama de 2.4GHz).

Exist─â, de asemenea, unele dispozitive high-end numite tri benzi care utilizeaz─â o band─â de 2,4 GHz ╚Öi dou─â benzi de 5 GHz, în acela╚Öi timp, pentru a asigura o vitez─â mai mare în transferul de date. Cu toate acestea, pentru a profita de re╚Ťelele de 5GHz, dispozitivele ╚Ťint─â (computere, smartphone-uri etc.) trebuie s─â fie, de asemenea, compatibile cu acestea din urm─â.

Un alt termen pe care l-a╚Ťi putea g─âsi în specifica╚Ťiile routerului ╚Öi al extenderului de gam─â este MU-MIMO (prescurtarea de la Multiple User, Multiple Input, Multiple Output), care indic─â capacitatea dispozitivului de a comunica cu mai multe dispozitive în acela╚Öi timp. De regul─â, de fapt, routerele gestioneaz─â cererile pentru PC-uri, smartphone-uri, tablete etc. prin procesarea lor pe rând; cu tehnologia MU-MIMO, pe de alt─â parte, pute╚Ťi gestiona solicit─ârile a pân─â la 4 dispozitive în acela╚Öi timp, accelerând astfel

De asemenea, merit─â luat─â în considerare este tehnologia numit─â Beamforming,care îmbun─ât─â╚Ťe╚Öte performan╚Ťa re╚Ťelelor de 5GHz prin direc╚Ťionarea semnalului tocmai c─âtre dispozitivele care au nevoie de ea.

 

Uși și intrări

Amplificatore segnale WiFi

Repetoarele WiFi pot fi echipate cu unul sau mai multe porturi Ethernet, carepermit conectarea computerelor, decodoarelor ╚Öi a altor dispozitive la re╚Ťea prin cablu. Porturile Ethernet pot fi de diferite tipuri: exist─â cele numite Fast Ethernet care asigur─â o rat─â maxim─â de transfer de date de 100 Mbps ╚Öi cele numite Gigabit Ethernet care ajung în schimb la 1.000 Mbps.

Repetoarele pot fi apoi echipate cu porturi USB prin care s─â se conecteze dispozitive precum hard diskuri ╚Öi imprimante ╚Öi cu intr─âri audio,care v─â permit s─â reda╚Ťi muzic─â de pe smartphone-uri, tablete ╚Öi computere pe sisteme audio care nu au conectivitate wireless.

Asisten╚Ť─â WPS

Amplificatore segnale WiFi

WPS (acronim pentru Wi-Fi Protected Setup) este o tehnologie care v─â permite s─â conecta╚Ťi dou─â dispozitive - în acest caz, repetorul ╚Öi modemul/routerul pentru a amplifica semnalul – prin ap─âsarea unui buton pe ambele dispozitive.

Acesta este sus╚Ťinut de multe repetoare Wi-Fi ╚Öi este, f─âr─â îndoial─â, convenabil, cu toate acestea eu personal recomand s─â nu-l foloseasc─â ╚Öi, într-adev─âr, s─â-l dezactiva╚Ťi din motive de securitate ca ╚Öi în trecut a fost subiectul a numeroase defecte(mai multe informa╚Ťii aici).

Suport pentru Mesh Networking

Amplificatore segnale WiFi

Utilizate de mult timp în cadrul companiei ╚Öi în spa╚Ťiile publice, re╚Ťeaua de re╚Ťele se r─âspânde╚Öte ╚Öi în sectorul consumatorilor. Este o tehnologie care v─â permite s─â ave╚Ťi o conexiune wireless rapid─â ╚Öi de bun─â calitate în fiecare col╚Ť al casei (sau biroului) f─âr─â problemele tipice ale sistemelor care includ un router clasic asociat cu unul sau mai multe repetoare WiFi. prin urmare, f─âr─â pic─âturi de conexiune atunci când trece╚Ťi de la o re╚Ťea la alta (de exemplu, atunci când trece╚Ťi de la routerul principal la repetor), f─âr─â re╚Ťele de nume diferite (re╚Ťeaua este una ╚Öi are aceea╚Öi cheie de acces) ╚Öi f─âr─â "col╚Ťuri moarte" în cazul în care nu exist─â semnal.

Sistemele de re╚Ťea mesh func╚Ťioneaz─â printr-un router principal care se conecteaz─â la modemul ADSL/Fibre ╚Öi unul sau mai multe routere de asisten╚Ť─â (numite sateli╚Ťi sau noduri) care comunic─â între ele ╚Öi primesc/trimit date la aceea╚Öi vitez─â. Acest lucru face ca s─â existe o singur─â re╚Ťea f─âr─â fir în întreaga cas─â (sau în întregul birou) f─âr─â probleme de semnal sau de vitez─â. Pre╚Ťul nu este înc─â printre cele mai accesibile, în prezent, sistemele de re╚Ťea ochiurilor de plas─â sunt foarte scumpe, dar dac─â trebuie s─â acopere o cas─â foarte mare, cu un semnal WiFi puternic ╚Öi stabil, ai putea s─â ne dea un gând.

Ce amplificator de semnal WiFi pentru a cump─âra

E totul clar pân─â acum? Ei bine, atunci acum ia cinci minute off ╚Öi a verifica afar─â amplificatoare de semnal WiFi enumerate mai jos. Pun pariu c─â ve╚Ťi g─âsi mai mult de unul care se potriveste nevoilor dumneavoastra!

 

Cel mai bun amplificator de semnal WiFi ieftin (max 30 euro)

Xiaomi Mi Wi-Fi Range Extender Pro


Cunoscut─â mai ales pentru smartphone-uri, Xiaomi a respectat ╚Öi alte categorii de produse în ultima perioad─â. Una dintre ele este cea a accesoriilor de retea si, printre amplificatoarele de semnal WiFi, avem Xiaomi Mi Wi-Fi Range Extender Pro. Este un produs extrem de ieftin, cu doua antene cu castig ridicat si compatibilitate garantata cu routere de diferite branduri, chiar daca nu este produs neaparat de Xiaomi. Acesta ofer─â o vitez─â maxim─â de transfer de 300Mbps ╚Öi se conecteaz─â doar wireless.

 

Dac─â ave╚Ťi nevoie ╚Öi de portul Ethernet, nu v─â face╚Ťi griji, exist─â, de asemenea, o versiune echipat─â cu un port de 10/100 Mbps, lucrând, de asemenea, cu alimentare prin priza de perete.

 

TP-Link TL-WA860RE

În aceast─â gam─â de pre╚Ťuri foarte accesibile pute╚Ťi g─âsi, de asemenea, TP-Link TL-WA860RE,care ofer─â performan╚Ťe modeste, dar, în acela╚Öi timp, v─â permite s─â nu pierde╚Ťi priza de alimentare ocupat. Ea are, de fapt, nu numai un port Fast Ethernet, dar, de asemenea, o priz─â electric─â cu dou─â poli cu care s─â se conecteze orice tip de dispozitiv cu fir. Acest model poate extinde o re╚Ťea pân─â la viteza de 300 Mbps, are un buton WPS ╚Öi dou─â antene externe.

Netgear WN3000RP-200PES

Amplificatore segnale WiFi

Un alt extender de gam─â pentru a se conecta la priza electric─â de perete este Netgear WN3000RP-200PES, care m─âsoar─â 5.5 x 6.7 x 3.4 cm pe 100g în greutate ╚Öi poate conta pe o pereche de antene externe care fac semnalul s─âu deosebit de puternic. Are un port Ethernet pentru conectarea dispozitivelor f─âr─â conectivitate wireless la Internet, accept─â re╚Ťele f─âr─â fir b/g/n la 2.4GHz, tehnologie WPS ╚Öi ofer─â o rat─â de transfer de date de 300Mbps.

 

D-Link DAP-1325

Acesta cost─â un pic mai mult D-Link DAP-1325, care, spre deosebire de ceea ce tocmai am sugerat, are dou─â antene externe mai mari. De asemenea, suport─â re╚Ťele Wi-Fi 802.11n cu o vitez─â maxim─â de transfer de 300 Mp ╚Öi poate fi, de asemenea, utilizat ca punct de acces. Între porturile externe avem un Ethernet, ╚Öi exist─â, de asemenea, o cheie WPS.

 

AVM Fritz! Repetor WLAN 310

AVM este o companie foarte popular─â, ╚Öi printre cele mai renumite, germane din aceast─â categorie de produse specifice. Pentru aceast─â gam─â de pre╚Ťuri ofer─âAVM Fritz! WLAN Repeater 310, un extender de gam─â care ofer─â o conexiune mai lent─â decât alte dispozitive din aceea╚Öi gam─â de pia╚Ť─â, cu vârfuri maxime de 300 Mbps pe tehnologia Wi-Fi cu o singur─â band─â. Exist─â butonul WPS, nu exist─â nici un port Ethernet în schimb.

Cel mai bun amplificator de semnal WiFi mid-range (30-60 euro)

TP-Link RE305

TP-Link RE305 este un produs mult mai performant decât ceea ce v-am propus pân─â acum: accept─â conexiuni "ac", cu o vitez─â maxim─â de transfer de 1.200 Mbps datorit─â utiliz─ârii simultane a celor dou─â benzi: 300 Mbps sunt propuse în banda de 2,4 GHz, 867 Mbps în banda de 5 GHz. Pre╚Ťul este, de asemenea, destul de competitiv, cu conectarea care urmeaz─â s─â fie f─âcut─â în prize electrice de perete tradi╚Ťionale.

 

D-Link DAP-1620

Dac─â sunte╚Ťi interesat de viteza portului Ethernet încorporat, v─â pute╚Ťi gândi s─â cump─âra╚Ťi D-Link DAP-1620,similar cu "1610", dar cu un port Gigabit capabil s─â transfere pân─â la 1000 Mbps. În aceast─â versiune cele dou─â antene sunt retractabile, în timp ce pentru restul echipamentul este identic: butonul WPS, starea LED-ul, ╚Öi posibilitatea de a conecta la o priz─â electric─â de perete.

 

Netgear EX6120

Amplificatore segnale WiFi

Netgear EX6120 este un amplificator de semnal WiFi care asigur─â un raport calitate-pre╚Ť excelent. Are dou─â antene externe, un port Fast Ethernet ╚Öi suport pentru tehnologia wireless ac care v─â permite s─â transfera╚Ťi date la o vitez─â maxim─â de 1200Mbps (vitez─â împ─âr╚Ťit─â între benzile de 2.4GHz ╚Öi 5GHz). De asemenea, poate func╚Ťiona în modul punct de acces.

TP-LINK CPE210 (pentru utilizare în aer liber)

Amplificatore segnale Wi-Fi

Ai nevoie de un repetor wireless în aer liber? Trebuie s─â partaja╚Ťi o conexiune la Internet între dou─â cl─âdiri din apropiere? Apoi, arunca╚Ťi o privire la TP-LINK CPE210,un punct de acces în aer liber, care este echipat cu antene de mare câ╚Ötig ╚Öi polarizare dubl─â cu reflexie metalic─â datorit─â c─âreia s─â se extind─â o conexiune Wi-Fi de pân─â la 5 km. Acesta este rezistent la intemperii ╚Öi este echipat cu un chipset Qualcomm Atheros de calitate enterprise. Acest model suporta doar retele de 2.4Ghz si garanteaza o viteza de transfer de date de pana la 300Mbps, dar exista si una, putin mai scumpa, care suporta retele de 5GHz (CPE510).

 

Asus RP-AC55


Asus RP-AC55 este un repetor Wi-Fi dual-band compatibil cu tehnologia wireless AC, care are, de asemenea, particularitatea de a func╚Ťiona, de asemenea, ca o punte media (prin caracteristica de streaming de muzic─â) sau ca un punct de acces. Acesta include un port Gigabit Ethernet ╚Öi garanteaz─â o rat─â de transfer de date de pân─â la 1200Mbps. Dimensiunile sunt compacte, iar formatul este cel standard, cu dou─â antene externe. Mare ca valoare pentru bani.

 

TP-LINK AC1750 RE450

Amplificatore segnale Wi-Fi

TP-LINK AC1750 RE450 este un extender de gam─â compact, dar foarte puternic. Are trei antene externe reglabile care pot propaga conexiunea la Internet chiar ╚Öi în cele mai îndep─ârtate col╚Ťuri ale casei ╚Öi accept─â re╚Ťele de 5GHz. Acesta garanteaz─â o vitez─â total─â de transfer de date de 1750Mbps: 450Mbps în re╚Ťeaua de 2.4GHz ╚Öi 1300Mbps în re╚Ťeaua de 5GHz. De asemenea, include un port Gigabit Ethernet pentru conectarea dispozitivelor care nu accept─â conexiune wireless (de exemplu TV, decodoare media etc.) la Internet.

Cel mai bun amplificator de semnal WiFi high-end (peste 60 de euro)

AVM FRITZ! Repetor 1200


THEAVM FRITZ! WLAN Repeater 1200 este un alt extender wi-fi care poate atinge viteze de transfer de 1,2 Gbps datorit─â celor dou─â benzi acceptate, într-adev─âr, pentru a fi exact viteza maxim─â de transfer este de 1266 Mbps. Este, de fapt, un model dual-band destul de complet: are, de asemenea, un buton WPS ╚Öi designul este deosebit de recunoscut datorit─â livréei alb-ro╚Öu cu dou─â tonuri. Portul Ethernet este prezent în versiunea Gigabit.

 

TP-Link RE650

Amplificatore segnale WiFi

Unul dintre cele mai avansate repetoare WiFi din casa TP-Link. Are patru antene externe foarte puternice, suport─â tehnologia Wireless AC cu o rat─â de transfer de date de pân─â la 2600 Mbps (800Mbps la 2.4GHz ╚Öi 1733Mbps la 5GHz) ╚Öi accept─â tehnologia MU-MIMO pentru a gestiona solicit─ârile pentru mai multe dispozitive în acela╚Öi timp. De asemenea, are 1 port Gigabit Ethernet, func╚Ťia punctului de acces ╚Öi un indicator care semnalizeaz─â puterea semnalului WiFi pentru a repeta.

 

devolo Magic

devolo Magic

Acum vreau s─â v─â vorbesc despre Devolo Magic,care sunt unele dintre cele mai avansate amplificatoare Wi-Fi disponibile în prezent pe pia╚Ť─â. Acestea combin─â toate avantajele sistemelor de plas─â (prin urmare, conexiune unic─â, stabil─â ╚Öi f─âr─â sudur─â cu vitez─â egal─â de schimb de date pentru toate nodurile) ╚Öi cele ale adaptoarelor Powerline. Prin urmare, acestea permit amplificarea re╚Ťelei prin exploatarea re╚Ťelei electrice, f─âr─â pierderi de vitez─â în compara╚Ťie cu conectarea routerului primar ╚Öi cu posibilitatea extinderii continue a re╚Ťelei prin instalarea de noi adaptoare.

Alte lucruri importante de subliniat este faptul c─â acestea sunt echipate cu o priz─â prin intermediul (astfel încât acestea s─â nu "pierde" prize la care sunt conectate) ╚Öi c─â acestea pot fi u╚Öor configurate printr-un smartphone sau PC app. Instalarea lor este, de asemenea, foarte simplu: doar introduce╚Ťi adaptoarele în priza de alimentare, conecta╚Ťi unul la router-ul principal prin cablu Ethernet ╚Öi a╚Ťi terminat.

Exist─â dou─â tipuri de adaptoare Magic devolo pe pia╚Ť─â: magic 2 devolo ╚Öi magic 1 devolo,ambele disponibile în variante Wi-Fi ╚Öi LAN (numai cu conexiune Ethernet). Magic 2 devolos sunt capabili s─â ating─â o vitez─â de transfer de date de pân─â la 2.400 Mbps cu o gam─â de pân─â la 500 de metri (acestea sunt, prin urmare, potrivite pentru a juca 4K sau chiar 8K con╚Ťinut). Modelele Wi-Fi accept─â tehnologia Wi-Fi ac ╚Öi au dou─â porturi Gigabit Ethernet. Modelele Lan,pe de alt─â parte, au un singur port, întotdeauna gigabit ethernet. Ele sunt vândute în kituri sau individual.

 

Magic 1 devolo au acelea╚Öi func╚Ťii ca ╚Öi Devolo Magic 2, dar implic─â unele derog─âri de performan╚Ť─â: acestea asigur─â o vitez─â de transfer de date de pân─â la 1.200 Mbps, o gam─â de 400 de metri ╚Öi au porturi Fast Ethernet în loc de porturi Gigabit Ethernet.

 

Mai multe informa╚Ťii despre magic 2 ╚Öi devolo magic 1 devota╚Ťi pot fi g─âsite în postul meu dedicat în întregime produselor în cauz─â.

Netgear Nighthawk X4 EX7300

Ripetitore WiFi

Printre cele mai complete produse din aceast─â categorie se num─âr─â modelele high-end netgear: Netgear Nighthawk X4 EX7300 este un amplificator de re╚Ťea WiFi extrem de versatil, cu suport dual-band. Acesta poate transfera date la viteze de 2,2 Gbps (AC2200), poate fi folosit ca punct de acces, are un port Gigabit Ethernet ╚Öi accept─â tehnologii MU-MIMO ╚Öi Beamforming+ pentru a optimiza r─âspândirea pachetelor de date pe multe dispozitive. Este foarte mare, dar se conecteaz─â ca alte modele similare cu priza electric─â.

AVM FRITZ! Repetor WLAN 1750E

Amplificatore segnale WiFi

AVM este cunoscut pentru crearea de produse de cea mai înalt─â calitate, scumpe, dar extrem de performante ╚Öi stabile. The AVM FRITZ! WLAN Repeater 1750E este unul dintre ele. Dup─â pute╚Ťi ghici cu u╚Öurin╚Ť─â din fotografia de mai sus, este un extender de gam─â care, în ciuda dimensiunii sale destul de generoase, se conecteaz─â direct la priza electric─â. Acesta include un port Gigabit Ethernet, sprijin─â AC wireless, desigur, este dual-band, sprijin─â WPS ╚Öi, de asemenea, func╚Ťioneaz─â ca un punct de acces. Acesta garanteaz─â o rat─â de transfer de date de pân─â la 1750 Mbit/s (din care 450 Mbit/s prin banda de 2,4 GHz ╚Öi 1300 Mbit/s prin banda de 5GHz).

Netgear Nighthawk X4S EX7500

De asemenea, merge în sus în pre╚Ť este Netgear Nighthawk X4S EX7500,care utilizeaz─â tehnologia AC2200 cu tehnologia Mesh, creând astfel o singur─â re╚Ťea pentru întreaga extensie ╚Öi prevenirea cade în conexiune atunci când comutarea între repetoare. Banda de 2,4 GHz permite, în acest model, s─â ating─â o vitez─â de transfer de date de 400 Mbps, în timp ce cele dou─â benzi de 5 GHz v─â permit s─â ad─âuga╚Ťi, fiecare, 866 Mbps la viteza total─â de transfer.

Netgear Orbi RBK50-100PES

Amplificatore segnale WiFi

Ai nevoie de un sistem complet format dintr-un router ╚Öi extendere diferite gama? În acest caz, ai putea lua în considerare în mod serios sistemul Netgear Orbi, care const─â dintr-un router cu trei benzi, plus o unitate de satelit (de exemplu, un repetor), care asigur─â o rat─â de transfer de date de pân─â la 1733 Mbps ╚Öi acoperirea semnalului excelent, chiar ╚Öi în cazul în care "tradi╚Ťionale" routere ╚Öi extendere gama nu reu╚Öesc. De asemenea, pute╚Ťi achizi╚Ťiona ╚Öi instala alte unit─â╚Ťi prin satelit, care genereaz─â o singur─â re╚Ťea f─âr─â fir cu SSID unic, astfel încât s─â nu ave╚Ťi probleme de conectare ╚Öi deconectare la comutarea între zonele locuin╚Ťei. Unit─â╚Ťile Orbi au 4 porturi Gigabit ╚Öi 1 port USB. Ele ofer─â, de asemenea, VPN, QoS, DNS dinamic, DHCP, ╚Öi capacit─â╚Ťile de acces pentru oaspe╚Ťi. Pe scurt: pre╚Ťul nu este printre cele mai con╚Ťinute, dar este dificil de a g─âsi alte sisteme atât de complete, bine adaptate ╚Öi u╚Öor de configurat.

 

Google WiFi

Google a fost, de asemenea, produc─âtoare ╚Öi de vânzare periferice de re╚Ťea de ceva timp, ╚Öi printre ele unul dintre cele mai interesante produse este Google WiFi,un sistem WiFi Mesh care poate fi compus din unul sau mai multe module care creeaz─â o re╚Ťea unic─â pentru întreaga suprafa╚Ť─â acoperit─â. O caracteristic─â specific─â a sistemului este u╚Öurin╚Ťa de instalare, pentru o acoperire în mas─â-umane de 255 m². În ceea ce prive╚Öte specifica╚Ťiile tehnice, avem disponibilitatea unei re╚Ťele dual-band AC1200, suport pentru tehnologiile Beamforming ╚Öi Bluetooth Smart Ready, precum ╚Öi dou─â porturi Gigabit Ethernet pentru fiecare dintre modulele instalate care ac╚Ťioneaz─â ca WAN ╚Öi LAN.

 

TP-Link Deco M5

TP-Link ofer─â, de asemenea, sistemul s─âu de plas─â: TP-Link Deco M5. Viteza de transfer de date este în acest caz AC1300, apoi 1.3 Gbps: cu acest model pute╚Ťi efectua orice tip de opera╚Ťiune, care merge de la jocuri (dar nu este un model dedicat), la streaming de con╚Ťinut multimedia de înalt─â defini╚Ťie. De asemenea, în acest caz, vom g─âsi suport pentru Bluetooth ╚Öi dou─â porturi Ethernet pentru fiecare modul, ╚Öi, desigur, o mare simplitate de instalare în mediu ╚Öi de configurare, precum ╚Öi un design foarte bine p─âstrate.

 

Alte produse interesante

Repetoarele Wi-Fi/range extender nu sunt singurele dispozitive care v─â pot extinde conexiunea la Internet. Exist─â, de asemenea, alte produse care reu╚Öesc s─â amplifice semnalul de Internet ╚Öi s─â-l ia la toate camerele din casa (sau birou). Iat─â câteva care v-ar putea interesa.

Adaptoare powerline

Amplificatore segnale Wifi

Adaptoarele powerline sunt dispozitive care se conecteaz─â la modem, iar priza de alimentare reu╚Öe╚Öte s─â fac─â datele s─â c─âl─âtoreasc─â pe re╚Ťeaua de alimentare de acas─â. Acest lucru înseamn─â c─â pute╚Ťi lua conexiunea la etaj, sau, în orice caz, într-o zon─â a casei foarte departe de router-ul principal, f─âr─â a suferi dispersia semnalului ╚Öi interferen╚Ťe Wi-Fi.

Acestea func╚Ťioneaz─â în perechi: un adaptor se conecteaz─â la router prin cablu Ethernet (precum ╚Öi priza de alimentare) ╚Öi altul la priza electric─â situat─â în camer─â, unde pute╚Ťi extinde conexiunea. Cele wireless cost─â un pic mai mult, dar func╚Ťionarea lor este aproape întotdeauna impecabil─â. Pentru mai multe informa╚Ťii a se vedea meu post cu privire la modul în care func╚Ťioneaz─â Powerline. Dac─â sunte╚Ťi în c─âutarea adaptoarelor Powerline care ofer─â în prezent cel mai bun raport calitate-pre╚Ť, consulta╚Ťi-l mai jos.

 
 

Punct de acces WiFi

Amplificatore segnale WiFi

Am vorbit deja cu tine despre punctele de acces la începutul acestui post. Aceste dispozitive v─â permit s─â crea╚Ťi un punct de acces f─âr─â fir dintr-o conexiune cu fir. Ele nu trebuie neap─ârat s─â fie considerate ca produse, altele decât repetoare WiFi - dup─â am v─âzut înainte, multe amplificatoare WiFi au, de asemenea, porturi de re╚Ťea ╚Öi func╚Ťia de punct de acces - dar trebuie s─â fie luate m─âsuri, deoarece nu toate punctele de acces sunt, de asemenea, repetoare WiFi, în sensul c─â nu toate punctele de acces sunt în m─âsur─â s─â repete un semnal WiFi deja existente.

Dac─â detaliile nu sunt clare pentru tine înc─â sau doresc mai multe informa╚Ťii despre punctele de acces,a verifica afar─â ghidul de cump─ârare le-am dedicat acestor dispozitive. Între timp, mai jos a╚Ö dori s─â subliniez unele dintre cele mai interesante.