Warning: session_start(): open(/home/admin/tmp/sess_6lcapb6d6ec0vmtj08u2pie50b, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/admin/web/ammjournal.ro/public_html/index.php on line 2

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /home/admin/tmp) in /home/admin/web/ammjournal.ro/public_html/index.php on line 2
 Cel mai bun router WiFi
loading












































Cel mai bun router WiFi

Pentru a gestiona mai bine rețeaua locală și a naviga cu ușurință pe Internet, trebuie să cumpărați un router WiFi bun. Ea nu plouă pe noi pe acest lucru, dar alegeți un router Wifi bun? Care sunt parametrii tehnici care trebuie luați în considerare? Dacă doriți, vă voi explica, dar mai întâi aș dori să clarifice diferențele dintre modemuri, routere, modemuri router și extendere gama: patru dispozitive care, datorită aspectului lor, aproape identice, sunt adesea confundate care să conducă utilizatorii mai puțin experimentați pentru a face achiziții greșite.

  • Modem router - este tipul de dispozitiv de care aveți nevoie, probabil, (și pe care ne vom concentra în acest ghid de cumpărare). Este capabil să se conecteze la Internet prin intermediul cablului telefonic și să distribuie conexiunea la mai multe dispozitive fără fir, adică fără fir. Acest lucru nu înseamnă, cu toate acestea, că îi lipsesc porturile pentru conectarea dispozitivelor prin cablu, dimpotrivă. Dar vom vorbi despre asta mai târziu.
  • Router – sunt dispozitive care nu includ un modem în ele. Acestea pot redistribui rețeaua între mai multe dispozitive, dar nu se conectează direct la Internet. Acestea trebuie să fie conectate la un modem pentru a obține acces la internet.
  • Modem - după puteți ghici cu ușurință, vă permit să vă conectați la Internet prin cablu telefonic, dar nu redistribuiți rețeaua între mai multe dispozitive (pentru care aveți nevoie de router). De obicei, acestea nu sunt Wi-Fi și au un singur port Ethernet la care trebuie conectat un computer sau, mai exact, routerul care trebuie apoi să redistribuie conexiunea la mai multe dispozitive.
  • Range Extender (sau repetor wireless) – estetic ele pot fi foarte asemănătoare cu routerele și modemurile routerelor, dar servesc doar la extinderea gamei unei rețele wireless existente. Nu le puteți folosi pentru tine am vorbit despre asta în profunzime în ghidul meu de cumpărare pentru repetoare WiFi.

Odată ce aceste diferențe importante sunt clarificate putem vorbi despre caracteristicile care trebuie să fie acordată mai multă atenție atunci când cumpără un router wireless.

de a alege un router WiFi

Există multe caracteristici pe care trebuie să le ia în considerare atunci când cumpără un router WiFi, unele extrem de simplu de înțeles și altele un pic mai "tehnice", care necesită un pic de studiu de către noi utilizatorii. Aici sunt toate în detaliu.

 

Clase Wi-Fi, viteze de transfer de date și benzi de frecvență

Primele caracteristici care trebuie luate în considerare sunt clasele Wi-Fi și benzile de frecvență acceptate de router. Din clasele Wi-Fi există mai multe și fiecare dintre ele acceptă o viteză de transfer diferită: clasa b,numită și Wi-Fi 1,vă permite să transferați date de până la 11 Mbps; clasa g (Wi-Fi 3)atinge până la 54 Mbps; clasa n (Wi-Fi 4)atinge până la 450 Mbps, în timp ce clasa numită wireless AC (Wi-Fi 5)ajunge până la 3Gbps; și în cele din urmă avem clasa wireless AX (Wi-Fi 6),care poate ajunge la viteze multi-gigabit și conectați multe dispozitive (utile pentru gadget-uri de automatizare acasă, de exemplu). Până în prezent, există routere Wi-Fi 6 capabile să gestioneze chiar și mai mult de 100 de dispozitive. În 2024, este de așteptat să fie lansată și evoluția ax wireless: se va numi wireless BE sau Wi-Fi 7și va avea viteze maxime teoretice de 30 Gbps.

Router WiFi

În ceea ce privește benzile de frecvență, dacă doriți să profite de toate și doriți să evitați interferențele, am foarte recomandăm să optați pentru un router dual band. Routerele dual band, pe lângă susținerea benzii radio clasice de 2,4 GHz,pot transmite semnalul prin banda de frecvență la 5GHz. Banda de 5GHz evită problemele de interferență pe care le puteți întâmpina pe canalele radio de 2.4Ghz – acum aglomerate cu dispozitive wireless de toate tipurile – și asigură astfel o performanță în general mai bună.

Există, cu toate acestea, o serie de "contra" pentru a lua în considerare: gama de rețele de 5GHz este mai mică decât cea a rețelelor de 2.4GHz și pentru a profita de ele aveți nevoie pentru a avea computere și dispozitive compatibile cu această tehnologie (nu toate computerele, smartphone-uri și alte dispozitive sunt compatibile cu rețelele de 5GHz). De asemenea, trebuie remarcat faptul că pentru a profita de viteza standardului wireless AC și a standardului wireless AX, este necesar să funcționeze în mod necesar pe banda de 5GHz.

Cele mai avansate routere cu suport de rețea de 5GHz au, de asemenea, tehnologia Beamforming+,care îmbunătățește performanța rețelelor de 5GHz pe distanțe lungi prin direcționarea semnalului exact către dispozitivele care au nevoie de ea.

Unele routere high-end sunt chiar menționate ca trei benzi, deoarece acestea reușesc să utilizeze banda de 2.4 GHz și două benzi de 5 GHz, în același timp, pentru a asigura o viteză mai mare în transferul de date. În prezent, routere de acest tip sunt încă foarte scumpe, așa că am recomanda luarea lor în considerare numai dacă aveți nevoi specifice legate de utilizarea tehnologiei tra-band. Există, de asemenea, routere cu suport pentru banda de 6GHz, această specificație fiind indicată de standardul Wi-Fi 6E.

Un alt "acronim" care poate fi găsit pe routere high-end - dar, de asemenea, pe unele routere mid-range - este MU-MIMO. Routerele care acceptă tehnologia MU-MIMO (prescurtarea de la Multiple User, Multiple Input, Multiple Output) pot gestiona solicitările de pe mai multe dispozitive în același timp, fără a compromite viteza transferului de date pe oricare dintre ele. Prin urmare, acestea asigură o eficiență mai mare în transferul de date decât așa-numitele routere tradiționale, care în schimb pot comunica cu un singur dispozitiv la un moment dat (în sensul că transmit date unui client, așteaptă răspunsul și apoi trec la alți clienți urmând același model). Pentru a exploata potențialul MU-MIMO, trebuie utilizate dispozitive care sunt compatibile în mod specific cu această tehnologie și standardul wireless AC.

Protocol de conexiune

Rămânând pe tema vitezei maxime acceptate, există, de asemenea, pentru a evalua protocolul de conectare furnizat de operatorul de telefonie care poate fi ADSL2(până la 12M) sau ADSL 2+ (până la 24M). Cumpărați un ruter care acceptă protocolul utilizat de conexiunea dvs.

Router WiFi

Cele mai avansate modemuri/routere acceptă, de asemenea, tehnologia VDSL/VDSL2,care vă permite să atingeți o viteză de navigare de până la 300 Mega. Mulți furnizori o numesc "fibră", dar tehnic nu este o fibră optică pură. Acesta nu prevede pentru conectarea de la garderoba rutier cu centrala electrică de fibră optică, dar în case conexiunea vine prin perechea clasică de cupru (așa-numita fibră la cabinet).

Un alt lucru important de remarcat este faptul că profilurile VDSL pot fi multiple, și nu toate routerele sunt în măsură să "dețină"-le pe toate: în cazul în care marea majoritate a routerelor de pe piață "digera" profilul 17a,care vă permite să răsfoiți până la 100 Mega, nu toată lumea este capabil să sprijine profilul 35b,care în schimb vă permite să răsfoiți până la 250 Mbit / s în download (dacă sunteți în termen de 250 m de dulap rutier). Pentru a afla mai multe despre aceste tehnologii de conectare, a verifica afară meu post în cazul în care am explicat care operatorul are cel mai rapid Internet și această pagină Wikipedia.

 

Porturi și conexiuni

Acum să vorbim despre porturile disponibile pe routere. După sa menționat mai sus, routere și routere modem au porturi care permit conectarea diferitelor dispozitive. Aceste porturi pot fi de diferite tipuri.

Router WiFi

În plus față de intrările clasice de conexiune la dispozitiv Ethernet,multe routere au porturi USB pentru a conecta dispozitive care nu au suport wireless (cum ar fi unele modele de imprimante sau hard disk-uri externe)la Internet și, cel mai important, în zilele noastre, porturi EWAN comutabile pentru a trece în cascadă la alte modemuri de cablu, VDSL sau fibră optică. Dacă trebuie să achiziționați un ruter pentru a vă asocia cu modemul de fibră optică cu care v-a furnizat furnizorul de Internet, asigurați-vă că acesta are un port pentru conectarea modemurilor de fibră optică.

Un alt lucru important de remarcat este faptul că, în unele cazuri, porturile USB pot fi, de asemenea, folosite pentru a partaja conexiunea mobilă a stick-uri 3G/4G prin intermediul router-ului. Când routerul are funcția de conexiune de backup, conexiunea 3G/4G poate intra automat în funcțiune ori de câte ori conexiunea ADSL sau Fiber nu este disponibilă.

În ceea ce privește porturile Ethernet, trebuie să știți că acestea pot fi de tip Gigabit dacă asigură o rată de transfer de date de 1000 Megabiți pe secundă sau Fast Ethernet dacă asigură o rată de transfer de date de până la 100 Megabiți pe secundă. Vorbim despre viteze de transfer de date în cadrul rețelei locale, acești parametri nu afectează în nici un fel viteza de navigare pe care o face pe Internet (un router cu porturi Gigabit Ethernet nu vă permite să descărcați fișiere de pe Internet mai repede decât un router cu porturi Fast Ethernet).

Routerele avansate au, de asemenea, suport pentru telefon fix și VoIP. Prin urmare, acestea oferă porturi pentru conectarea telefoanelor tradiționale și a telefoanelor VoIP la rețea și permit gestionarea acestora printr-un panou de control special (prezent în panoul de gestionare a routerului).

 

Chipset-uri, RAM, Procesoare și antene

Alte caracteristici care trebuie luate în considerare sunt cele legate de componentele, atât interne, cât și externe, ale routerului. Componente precum chipsetul, MEMORIA RAM, CPU și antenele routerului pot afecta foarte mult performanța dispozitivului.

Router WiFi

Chipset-ul, de exemplu, poate juca un rol important în stabilitatea conexiunii. Așa am explicat, de asemenea, la tine în tutorial ul meu cu privire la modul de a crește viteza ADSL,există unele modele de router - aproape toate cele echipate cu chipset-uri Broadcom - care vă permit să ajustați un parametru numit snr marja datorită căruia puteți atenua instabilitatea rețelei și de a crește performanța conexiunii atunci când sunteți departe de panoul de control.

CPU și RAM, pe de altă parte, joacă un rol fundamental în managementul traficului: mai puternic și mai bine dispozitivul se comportă în situații "stresante", cu toate acestea acestea acestea sunt caracteristici pe care numai cei cu nevoi deosebit de avansate trebuie să se uite la. Pentru a fi luate în considerare, atunci, există numărul, poziția (internă sau externă) și puterea antenelor cu care router-ul este echipat (care este exprimată în dBi). În mod clar, cu cât antenele sunt mai puternice, cu atât este mai mare gama rețelei Wi-Fi.

 

Router cu suport pentru ochiuri

Dacă aveți o casă foarte mare (sau birou) și trebuie să răspândiți rețeaua WiFi în fiecare colț al acestuia din urmă, puteți cumpăra un router echipat cu suport pentru tehnologia de rețea mesh.

Router WiFi

Mesh networking este o tehnologie care vă permite să aibă o rețea unică, cu același nume, aceeași cheie de acces și nici o problemă de deconectări sau pierderea de viteză, folosind un router (pentru a fi conectat la modem ADSL sau Fiber) și unul sau mai mulți sateliți care împărtășesc astfel conexiunea în toate colțurile casei.

Rețelele mesh se disting de rețelele tradiționale formate, de exemplu, de un router și de o serie de repetoare separate prin faptul că nu există o ordine ierarhică între diferitele noduri ale rețelei: fiecare nod, prin urmare, fiecare router/satelit care alcătuiește rețeaua, comunică cu celălalt – adesea folosind un canal radio dedicat – extinzând acoperirea rețelei WiFi și creând o singură rețea mare disponibilă în întreaga casă. Numărul de sateliți poate fi crescut în mod liber și nu există pierderi de performanță în conexiune, de asemenea, deoarece toate nodurile trimit și primesc date la viteză egală.

La momentul de scris, sistemele de rețea mesh nu sunt încă foarte răspândite în domeniul consumatorilor, astfel încât acestea sunt încă foarte scumpe, dar dacă aveți o suprafață foarte mare pentru a acoperi cu semnalul WiFi, acestea pot fi în valoare de cheltuială.

 

Funcții ruter

În plus față de caracteristicile hardware am vorbit despre până acum, înainte de a cumpăra un router aveți nevoie, de asemenea, pentru a evalua caracteristicile sale software-side. De exemplu, este necesar să se verifice dacă dispozitivul oferă funcții de control parental pentru a inhiba accesul la anumite site-uri web și/sau pentru a restricționa accesul la internet în anumite momente ale zilei; dacă puteți crea o rețea de invitați pentru a partaja conexiunea la Internet cu alte persoane; dacă puteți ajusta ratele de trafic pentru a fi rezervate pentru diferite dispozitive conectate la rețea, și așa mai departe.

Router WiFi

O altă caracteristică care merită luată în considerare este suportul WPS: o tehnologie care vă permite să conectați modemul cu alte dispozitive fără fir (de exemplu, imprimante, repetoare etc.) la apăsarea unui buton simplu. Nu este întotdeauna recomandat din motive de securitate (în trecut, această tehnologie a fost subiectul a numeroase defecte de securitate), dar poate veni la îndemână.

Nu în ultimul rând, este bine să se intereseze despre ușurința de utilizare a routere: în cazul în care există o grămadă de funcții, dar toate sunt dificil de utilizat, este inutil să le aibă. Dacă nu sunteți un expert în domeniu și nu sunt dispuși să-l aprofundeze, este mai bine să cumpere un router cu unele funcție mai puțin, dar care este mai ușor de configurat.

 

Routere portabile și suport 3G/4G

Există, de asemenea, routere care au suport pentru date SIM și / sau Internet Keys, permițându-vă astfel să navigați în 3G/4G. Acestea sunt foarte utile în acele situații în care conexiunea ADSL nu este disponibilă din cauza unei erori și nu doriți să fiți complet deconectat de la rețea.

Există, de asemenea, modemuri router acasă care acceptă numai rețele 3G și 4G și, astfel, vă permit să navigați rapid pe Internet (cu condiția să vă abonați la un plan de date adecvat), ocolind limitările rețelei adsl tradiționale.

Router WiFi

Routerele portabile merită un discurs separat: acestea sunt dispozitive compacte,adesea alimentate cu baterii, care vă permit să vă conectați la rețele 3G și 4G pe diferite dispozitive în același timp. În ultima parte a articolului vă voi spune unele care ar putea veni la îndemână.

 

Router WiFi: care să cumpere

Acum, să aruncăm o privire la unele dintre cele mai bune routere WiFi disponibile pe pătrat și să încerce să găsească cele care oferă cel mai bun raport calitate-preț.

 

Cele mai bune routere WiFi ieftine (max 50 de euro)

TP-Link TD-W8961N (modem router)

TP-Link TD-W8961N

Modem router wireless ADSL2+ cu 4 porturi Fast Ethernet 10/100Mbps, un port EWAN și două antene externe. Acesta acceptă standardul Wireless N și are o viteză maximă de transfer de 300Mbps. Este una dintre cele mai bune alegeri în domeniul economic.

 

TP-Link Archer C50 (numai router)


Mergând doar un pic în preț vă sugerez MODELUL TP-Link Archer C50,de asemenea, acest router numai, dar cu sprijinul a patru antene și o viteză de transfer fără fir de tip "Gigabit", prin banda de 2.4GHz, care ajunge la 300 Mbps, și banda de 5GHz, care poate ajunge la viteze de 867 Mbps. Este un model Dual Band fără modem încorporat, dar port wan pentru conexiune directă la internet sau conexiune la un modem dedicat. Acesta poate fi gestionat prin intermediul aplicației și poate acoperi în condiții de siguranță până la patru camere, fără întreruperi în conexiunea la rețea.

TP-Link TD-W9970 (modem router)

Modem WiFi

Putem considera ca varianta de fibre a modemului WiFi menționat mai sus. După puteți ghici cu ușurință, nu este la fel de ieftin ca mai tineri fratele mai mic, dar încă oferă o mare valoare pentru bani. Acceptă standardele ADSL2+ și VDSL2 pentru conexiuni de până la 100 Mega. Are patru porturi Fast Ethernet 10/100Mbps, inclusiv 1 EWAN, 1 port USB 2.0 și două antene externe. Acceptă WPS, rețeaua de invitați și controlul parental. Acesta nu este dual-band și asigură o viteză de transfer de date de până la 300Mbps (wireless n).

 

Huawei WS5200 AC1200 (numai router)


Dacă sunteți în căutarea unui router gigabit wireless de înaltă calitate la un preț ultra competitiv, pot recomanda doar Huawei WS5200 AC1200,dual-band care creează o rețea Wi-Fi cu o viteză maximă de 1200Gbps pe două benzi (n300 + ac900). Are patru porturi Gigabit, pentru conectarea prin cablu, și oferă patru antene amplificate cu algoritm de corecție a semnalului.

 

TP-LINK Archer C60 (numai router)


Dacă doriți să cheltuiți mai puțin TP-Link oferă, de asemenea, modelul TP-Link Archer C60,care permite o viteză de transfer de 1350 Mbps prin utilizarea a cinci antene și două benzi (2.4 și 5 GHz, ca de obicei). Este un model care oferă o acoperire amplă și o performanță bună, ideal în primul rând pentru streaming de conținut media de înaltă rezoluție. Prin intermediul software-ului și aplicației Tether prin intermediul smartphone-ului puteți gestiona controlul parental și rețeaua de invitați, pentru a oferi o rețea dedicată prietenilor și familiei care doresc să vă utilizeze WiFi-ul. Modemul nu este integrat pe acest model.

Huawei Wi-Fi AX3 (numai router)


Compatibile con lo standard di connettività Wi-Fi 6, il modello Huawei Wi-Fi AX3 non ha un modem integrato ma può generare una rete dalla velocità pari a 3000Mbps su due bande (574 Mbps sulla frequenza di 2.4 Ghz e 2402 Mbps su quella da 5 Ghz). Utilizza quattro antenne amplificate e può collegare alla stessa rete fino un massimo di 128 dispositivi contemporaneamente. Se hai uno smartphone di fascia alta di una delle ultime generazioni, con compatibilità alle reti di nuova generazione, te lo consiglio vivamente fra i modelli più economici.

 

Migliori router WiFi di fascia media (50-100 euro)

Xiaomi Mi Router AX1800 (solo router)


Daca sunteti in cautarea unui router avansat cu compatibilitate cu cele mai noi retele Wi-Fi 6, pe langa modelul Huawei va recomand cel de la Xiaomi. Xiaomi Mi Router AX1800 este ideal dacă vrei să cheltuiești puțin și vrei să ai tot confortul celei mai recente generații de routere, ar fi capacitatea de a conecta până la 128 de dispozitive și de a profita de transferul wireless de tip Gigabit. Nu e frumos, dar își face treaba trebuie.

 

TP-Link Archer AX10 AX1500 (numai router)


Un alt mare de înaltă calitate Wi-Fi 6 router. Archer AX10 AX1500 TP-Link generează o rețea de tip topor cu o viteză de 1201 Mbps pe banda de 5GHz și 300 MBps pe banda de 2.4GHz. Nu este foarte rapid, dar este ieftin și oferă posibilitatea de a reda în flux videoclipuri de înaltă rezoluție fără nici o problemă, chiar și fără fir. Patru antene cu tehnologie de formă a fasciculului pentru optimizarea direcției fluxurilor de date și trei nuclee ale procesorului încorporat de 1,5 GHz.

TP-Link Archer VR400 (modem router)

Modem router WiFi

Printre modemurile router mid-range nu puteți trece cu vederea Archer VR400 TP-Link,care are de la sprijinul său pentru conexiuni ADSL2 + și VDSL2 și compatibilitatea cu ac standard wireless, care asigură o viteză de transfer de date de până la 1200 Mbps (300Mbps pe banda de 2.4GHz și 867Mbps pe banda de 5GHz). Are trei antene externe foarte puternice, 1 port Gigabit Ethernet, 3 porturi Fast Ethernet și 1 port USB 2.0, care vă permite, de asemenea, să partajați conexiunea tastelor internet 3G/4G. De asemenea, evidențiată este prezența WPS și suport pentru tehnologia Beamforming care crește stabilitatea rețelei pe termen lung.

 

AVM FritzȚ Caseta 4040 (numai router)


TheAVM FritzȚ Box 4040 este un router fără modem integrat al celebrei companii germane, destul de recunoscut pentru livréea sa roșu-alb și design rafinat. Acest model oferă o rată de transfer de date de 1300 Mbps (AC1300), folosind cele două benzi de 2,4 și 5 GHz (400+860 Mbps). De asemenea, are patru porturi Gigabit Ethernet, un port GIGABIT WAN și două porturi USB încorporate (un USB 3.0) în corp. Marea particularitate a produselor AVM este de gestionare prin FritzȚ Sistem de operare, un panou de control extins cu suport pentru diferite opțiuni de configurare, ar fi capacitatea de a prioritiza traficul de la jocuri și streaming.

Amazon eero (numai router)


Amazon eero este un router cu sistem mesh, ideal pentru apartamente mici și mijlocii (până la 140m²) atunci când cumpără modul unic, în timp ce poate acoperi perfect case foarte mari (până la aproape 500m²) dacă cumpărați pachete cu mai mult de un modul. Profitați de tehnologia Wi-Fi 5 (ac) și puteți accepta conexiuni la internet de până la 500Mbps. Dacă aveți o conexiune mai rapidă sau intenționați să cumpărați mai multe module, modelul eero Pro este de preferat.

 

Xiaomi AX3600 (numai router)


Xiaomi AX3600 este unul dintre cele mai bune routere de pe frontul de calitate-pret, cu caracteristici de high-end dispozitiv, dar la un cost non-prohibitiv. Acest model oferă o rețea de 3,6 Gbps pe cele două benzi de 2,4 și 5 GHz și se poate conecta și cu viteza Gigabit prin intermediul fizicii, cu cele patru porturi Ethernet (inclusiv un WAN). Acesta suportă cele mai recente tehnologii și standarde de securitate.

 

Cele mai bune routere WiFi high-end (peste 100 de euro)

TIM HUB (modem router)

TIM HUB

TIM HUB este un modem de ultimă generație pentru router wireless, cu un design unic și elegant, proiectat pentru conexiuni ADSL, VDSL/VDSL2 și fibră FTTH. Suporta o viteza de download de pana la 1.000 Mbps, este dual-band, monteaza memorie RAM de 512MB, 6 antene care asigura propagarea excelenta a semnalului WI-Fi si are suport pentru functionalitatea telefonului. Setul său de porturi include 4 porturi Gigabit Ethernet (inclusiv un LAN/WAN), 1 port de fibră optică pentru conexiune optică, 2 porturi FXS pentru conectarea telefoanelor și 2 porturi USB pentru conectarea hard diskurilor și imprimantelor de rețea. Are funcții precum controlul parental, firewall-ul, filtrarea clienților și programarea timpilor de disponibilitate a rețelei: toate foarte ușor de configurat, chiar și de pe smartphone-uri și tablete (prin aplicația dedicată My TIM Fisso). Acesta este inclus gratuit cu conexiuni fttc și ftth fibre de la peste 100 Mbps. Mai multe informații aici.

AVM FRITZȚ Caseta 7590 (modem router)


AVM FritzȚ Box 7590 este unul dintre cele mai bune modemuri router de pe piață, și nava amiral a producătorului german. Se caracterizează printr-un factor de formă sinuos și o livrée tipică roșu-alb și suportă protocolul de rețea AC cu viteze maxime de 2533 Mbps în Dual Band (800 Mbps pentru 2,4 GHz, 1733 Mbps pentru 5 GHz). Acesta poate fi tabloul de comutare pentru toate telefoanele analogice și chiar IP, și, de asemenea, de la serverul Media cu conectivitate NAS încorporată pentru gestionarea muzicii, imaginilor și videoclipurilor, trimițându-le pe alte dispozitive prin DLNA. Există patru porturi Gigabit Ethernet și două porturi USB 3.0 unde puteți conecta sisteme de stocare (cum ar fi stilouri USB, HDD sau SSD), imprimante și chiar prize de rețea mobilă.

 

Netgear WiFi 6 WAX204 Router


Capabil să creeze o rețea Wi-Fi 6 cu o viteză de 1800Gbps între benzile de 2.4 și 5GHz, Netgear WiFi 6 WAX204 este o soluție fiabilă la un preț bun de piață. Acesta poate crea până la trei rețele complet separate și are patru porturi Gigabit Ethernet pentru conexiuni prin cablu. Se ocupă de până la 64 de dispozitive simultan, iar prin tehnologia MU-MIMO poate gestiona foarte eficient banda de transfer.

 

Google WiFi (numai pentru router)


V-am spus înainte despre sistemele de plasă, iar una dintre cele mai renumite și performante este Google WiFi,compania renumită pentru motorul său de căutare sau sistemul de operare mobil Android. Utilizați unul sau mai multe module pentru a crea o rețea unică acasă, fără riscul de a vă deconecta de la comutarea între module. Acesta vă permite să gestionați totul prin intermediul aplicației și oferă o viteză de conectare AC1200, potrivită atât pentru acasă, cât și pentru afaceri. Fiecare modul are două porturi Ethernet care pot acționa ca WAN și LAN și nu există modem încorporat. Pe piata veti gasi, de asemenea, kituri cu mai multe module incluse la un pret avantajos.


 

Netgear R8000-100PES Nighthawk X6 (numai router)

Router WiFi
Netgear R8000-100PES Nighthawk X6 este un router cu trei benzi capabil să combine banda de 2,4 GHz cu două benzi de 5GHz pentru a transfera date la o viteză maximă de 3,2 Gbps (600Mbps pe bandă la 2,4 GHz și 1300 Mbps pentru fiecare bandă de 5GHz). Montează 6 antene externe resigilate, un procesor dual-core de 1GHz, 256MB de MEMORIE RAM și are un set de porturi foarte nu-i rău, constând din 4 porturi GIGABIT LAN, 1 port GIGABIT WAN, 1 port USB 2.0 și 1 port USB 3.0. Aproape inutil să sublinieze faptul că acceptă VPN, rețeaua gazdă, DynDNS, QoS și multe alte caracteristici avansate.

 

Linksys Velop MX4200 (numai router)


Linksys Velop MX4200 este un alt sistem de plasă care satisface instalațiile de calitate, fără compromisuri. Creați o rețea cu tehnologia Tri-band AX4200, capabilă de performanță foarte ridicată chiar și în medii foarte mari. Utilizatorul poate seta filtre familiare și liste de priorități pentru fiecare dispozitiv conectat, precum și să profite de toate avantajele tipice ale sistemelor de plasă. Fiecare modul poate extinde acoperirea până la maximum 260m².

 

Netgear Orbi RBK50-100PES (numai router)

Router WiFi

Netgear Orbi este un router bazat pe sistemul de rețea mesh (pe care ți-am spus despre abundent în faza introductivă a acestui post). Setul constă dintr-un router tri-band cu 4 porturi Gigabit pentru a se conecta la modemul ADSL sau Fibre și o unitate de satelit pentru a fi utilizată ca repetor. După aceea, puteți cumpăra alți sateliți și instalați-le la domiciliu pentru a crește răspândirea rețelei fără fir. Unitățile de satelit au 4 porturi Gigabit și 1 port USB. Netgear Orbi oferă viteze de transfer de date de până la 1733 Mbps și caracteristici avansate, ar fi accesul oaspeților, VPN, QoS și DNS dinamic.

Netgear Orbi RBS750 (numai router)


Aceasta este cea mai modernă variantă, cu suport Wi-Fi 6 și o viteză maximă de transfer de 4,2 Gbps. Fiecare modul adaugă aproximativ 175m² de acoperire la rețeaua de origine, și poate servi, de asemenea, birouri mici și mijlocii, fără nici o problemă. Un model excelent pentru a acoperi spații mari, în special pentru utilizatorii foarte exigenți în ceea ce privește performanța rețelei.

 

Routere WiFi portabile

Sunteți în căutarea unui router portabil pe care să-l utilizați atunci când sunteți departe de casă pentru a vă conecta la rețeaua 3G sau 4G prin intermediul computerului sau tabletei? În ghidul meu de a cumpara routere Portabile WiFi veți găsi toate direcțiile de care aveți nevoie, dar dacă sunteți într-o grabă puteți verifica, de asemenea, routere portabile WiFi veți găsi enumerate mai jos (care sunt unele dintre cele mai bune disponibile în prezent pe piață).

TP-LINK TL-MR3020


TP-LINK TL-MR3020 este un router portabil extrem de rentabil, care poate integra o cartelă SIM pentru a-și partaja conexiunea cu până la 5 dispozitive și are, de asemenea, un modem ADSL încorporat pentru conexiune la domiciliu. Se poate conecta la rețele 2G, 3G și 4G LTE, dar nu are o baterie încorporată. Acesta poate fi încărcat cu un USB și, prin urmare, combinându-l cu o bancă de putere, acesta poate fi utilizat în condiții de siguranță chiar și în mișcare.

TP-LINK M7200


Excelent valoare router portabil / modem. Acesta oferă posibilitatea de a vă conecta la rețeaua de date 3G prin intermediul cartelelor SIM ale tuturor marilor operatori și de a partaja conexiunea cu până la 10 dispozitive în același timp. Ea are o baterie de 2000 mAh, care îi oferă o gamă medie de 8 ore și are, de asemenea, un slot SD pentru a partaja fișiere pe carduri de memorie din rețea. În ceea ce privește conectivitatea, avem, de asemenea, suport pentru 4G LTE FDD și TDD-LTE până la un maxim de 150 Mbps în descărcare.

 

Huawei 2 Plus


Huawei 2 Plus este un router 3G/4G Cat excelent. 6 care vă permite să partajați conexiunea de date SIM asigurând o viteză de transfer de date de până la 300Mbps chiar și în descărcări. Datorită bateriei de 3.000mAh, acesta permite o rază de navigare de aproximativ 12 ore, în timp ce în standby poate dura până la 600 de ore. Se poate conecta cu până la 16 dispozitive, creând rețele de 2,4 și 5 GHz.

 

TP-LINK M7350

TP-Link M7350
Un alt router portabil vă recomandăm să ia în considerare este mare TP-LINK M7350, care vă permite să implementați conexiuni4G/LTE până la 150Mbps în descărcare și 50Mbps în încărcați până la 15 dispozitive la o dată. Are suport Dual Band și funcționează cu SIM-ul tuturor operatorilor. Bateria sa de 2550mAh asigură o gamă maximă de 10, plus că include un slot pentru carduri MicroSD de până la 32GB, care vă permite să partajați cu ușurință fișiere prin rețea.

Netgear Nighthawk MR1100


Netgear Nighthawk MR1100 este unul dintre cele mai bune routere portabile disponibile în jurul valorii de astăzi. Acesta se poate conecta la rețele 4G LTE cu viteze de până la 1 Gbps și poate partaja conexiunea la internet cu până la 20 de dispozitive. Acesta poate fi folosit ca punct de acces chiar dacă SIM-ul nu este prezent, iar pentru antene acceptă tehnologia 4×4 MIMO. Are o baterie de 5.040 mAh și puteți instala, de asemenea, două antene externe pentru a optimiza debitul (conectorul este TS-9).